Bijzondere verhalen bij Cor Cornet Harisalon

Bijzondere verhalen bij Cor Cornet Harisalon

12 september 2014

Zaterdag 06 september was het eindelijk zo ver, na weken van voorbereiden en organiseren was de grote ‘Haar donatie dag’ bij Cor Cornet Hairsalon in Bloemendaal.

’s Morgens waren er al een flink aantal aanmeldingen (9 stuks), dus vol goede moed ging het team aan de slag. Totaal onverwachts kwamen er nog eens 4 dames spontaan binnen lopen om ook het haar af te knippen.

Één dame in het bijzonder heeft een flinke indruk achter gelaten, zij vertelde dat haar zus ernstig ziek is en via Haarwensen een mooi haarwerk heeft gekregen. Daarom wilde zij iets terug doen, en wat is er dan mooier om je eigen haar te doneren.
Ook de 9 jarige Abza heeft hoge ogen gegooid, zij was nog nooit eerder bij een kapper geweest om het haar te laten knippen, met als gevolg dat er bijna 35cm (!) gedoneerd kon worden. Door haar Egyptische afkomst had zij veel haar, met als gevolg dat er maar liefst 4 vlechten gemaakt moesten worden om het goed te kunnen knippen. Haar zusje was zo onder de indruk, dat zij ter plekke besloot om ook haar haren af te laten knippen. Toen het haar van de meiden gevlochten was werd het stil in de salon, alle gesprekken werden even gepauzeerd en iedereen keek naar ze. Toen de eerste vlecht was afgeknipt werd er luid geapplaudisseerd!

Er zo heeft iedereen zijn eigen verhaal. Al met al was het voor de kapsters een onvergetelijke ervaring om mee te kunnen werken aan iets bijzonders, namelijk zorgen dat iedereen, ziek of gezond, in ieder geval mooi haar heeft. Want als kapper wil je dat iedereen met een fijn gevoel in de spiegel kan kijken! De medewerkers van Cor Cornet Hairsalon is ontzettend trots op het resultaat. Er zijn die dag 38 vlechten afgeknipt waarvoor 16 speciaal voor Haarwensen.


Terug naar het overzicht