Ladies Day Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen overweldigend succes

Ladies Day Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen overweldigend succes

11 september 2014

Op zaterdag 6 september hadden de vrouwen het voor het zeggen op golfpark Veldzijde in Wilnis. Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen organiseerde daar een drukbezochte Ladies Day ten behoeve van Haarwensen. Meer dan 90 dames namen deel aan deze bijzondere dag en doorliepen in de ochtend het golfparcours. Na de sportieve activiteiten konden de vrouwen genieten van een heerlijke high tea, een modeshow van Bonne Nuit en Jamie&Joelle en een loterij met spectaculaire prijzen.

Bijzonder moment op de dag was de komst van de 9-jarige Bente van der Laan uit Mijdrecht. Zij liet ten overstaan van alle dames haar paardenstaart afknippen voor Haarwensen. ‘Ik had op school een aflevering van Huisje Boompje Beestje gezien, waarin ik voor het eerst hoorde van de Stichting Haarwensen. Daar leerde ik dat je zelf ook je haar kunt doneren en op dat moment besloot ik mijn haren te laten groeien.’ Bente heeft lang naar dit moment uitgekeken, maar toen de kapster klaar stond om de schaar in haar vlecht te zetten vond ze het wel erg spannend: ‘Je weet niet precies hoe kort het gaat worden en of dat je staat. Maar nu ben ik er wel heel blij mee, want het is lekker koel en heb ik veel minder klitten.’ Aldus Bente.

Aan het einde van de dag werd de opbrengst overhandigd aan Yvonne de Boer, voorzitter van Haarwensen. Yvonne was blij verrast toen zij een cheque van maar liefst € 6.500,- in ontvangst mocht nemen. Ook de dames van Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen kijken met een goed gevoel terug.

'Het was een fantastische dag. Meer dan negentig vrouwen hebben het achttien holes tellende parcours volbracht, waarbij ze bij elke hole in de watten zijn gelegd met een hapje en een drankje verzorgd door de lokale ondernemers. Aansluitend was er in het restaurant een uitgebreide high tea met een modeshow van kleding en lingerie en tot slot gingen er grote prijzen over tafel bij de loterij. Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord, dus ik kan niet anders dan zeggen dat het meer dan fantastisch was. Bovendien kan Haarwensen van de opbrengst minimaal vier pruiken maken en dat is natuurlijk helemaal geweldig.' Aldus Anouck van Rooyen (lid Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen).


Terug naar het overzicht