Arie Klein trotseert Mont Ventoux voor Haarwensen

Arie Klein trotseert Mont Ventoux voor Haarwensen

17 september 2014

Haarwensen was dit jaar voor de 3de keer één van de goede doelen van Stichting Mont Ventoux – Groot verzet tegen kanker. Jaarlijks beklimmen honderden mensen de gelijknamige berg om geld op te halen voor verschillende kanker gerelateerde goede doelen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren mochten deelnemers nu zelf kiezen voor welk doel zij geld wilden inzamelen. Ten minste 60 % van de giften ging direct naar het KWF, de overige 40 % mocht door de deelnemers zelf worden toegewezen aan één van de betrokken goede doelen.

Arie Klein was een van de deelnemers die Haarwensen als goed doel had gekozen. Samen met 5 andere sportievelingen heeft hij maanden lang getraind om op vrijdag 5 september goed voorbereid aan de start te verschijnen. Om half 10 klonk het startsignaal, de schoenen werden vastgeklikt en de zware tocht naar boven begon. Het weer was erg gunstig, in tegenstelling tot donderdag was het bewolkt en niet te warm. Vol goede moed gingen de deelnemers van start. Met hun blik op de weg zagen zij kilometers wegdek onder hun fiets doorglijden. Er waren zware momenten, maar gelukkig waren zij hier op voorbereid. Mede dankzij de enthousiaste aanmoedigingen langs de weg hield het team het vol.

Langzaam maar zeker zagen zij de finish in zicht komen. Na enkele uren van zweten, afzien en een klein beetje genieten van de omgeving behaalden zij de finish. Moe maar zeer voldaan stapten zij van de fietsen af. Ze mochten trots zijn op hun sportieve prestatie. Het leukste moment moest toen nog komen. Nadat de deelnemers enigszins waren bijgekomen van de helse tocht mochten zij beginnen aan de afdaling. Vol adrenaline en met enige voorzichtigheid legden zij de lange heenweg binnen mum van tijd af. Met snelheden van soms wel 70 kilometer per uur waren zij zo weer beneden.

Het zat erop, al die maanden training hadden zijn vruchten afgeworpen. Iedereen was goed voorbereid en kijkt met heel veel plezier terug op deze bijzondere ervaring. Er was ook veel lof over de organisatie, alles was namelijk super geregeld.
Terug in Nederland wil Arie vooral alle sponsoren bedanken, naast vrienden en familie hebben ook veel klanten uit zijn salon hem financieel gesteund.
Samen met zijn team is Arie reuze nieuwsgierig naar het behaalde resultaat. Dit zal later dit jaar bekend gemaakt worden.

Arie was natuurlijk niet de enige die de berg voor Haarwensen heeft beklommen. Haarwensen wil alle kanjers hartelijk bedanken voor hun sportieve inzet. Mede dankzij evenementen zoals ‘Groot verzet tegen kanker’ kan Haarwensen haar doelstelling volbrengen. Alle kinderen die (deels) kaal zijn een haarwerk gemaakt van echt haar schenken.


Terug naar het overzicht