'Chicks for Wigs 3.0' levert 7 meter haar op

16 oktober 2014

Geïnspireerd door een berichtje op Facebook - over een meisje dat d'r afgeknipte haar doneerde aan Stichting Haarwensen - zette Heidi Scheltens in 2012 voor het eerst een actie op touw voor het goede doel. En het werd een succes. Het resultaat van de actie in 2012: 5 meter haar en 3500 euro!

Heidi: "Het Facebook berichtje bracht mij ertoe om mijn haar te doneren. Maar omdat mijn haar begin 2012 nog niet de vereiste lengte had, zou dit pas in oktober van dit jaar kunnen. Oktober is toevallig ook de borstkankermaand waarin Pink Ribbon veel aandacht vraagt voor de strijd tegen kanker. Daardoor kreeg ik het idee om een sponsoractie op te zetten voor beide goede doelen. Dit leidde tot de goede doelen actie 'Chicks for Wigs'. Bovendien waren Studio Stuive en PuurIDee creatieve communicatie bereid om het evenement te sponsoren."

Wegens het succes in 2012 vond in 2013 de tweede editie van 'Chicks for Wigs' plaats. Het resultaat van de actie: 6,5 meter haar en € 1.100 euro! Deze opbrengsten zijn verdeeld onder Julians Stichting en Haarwensen. Door het succes van de tweede editie werd Heidi gemotiveerd om ook in 2014 een actiedag te organiseren. Op zaterdag 11 oktober 2014 was het zover; Chicks for Wigs 3.0 was een feit.

Iedereen die zijn haar wilde doneren kon op zaterdag 11 oktober terecht bij Studio Stuive. Als beloning kregen alle haardonoren een gratis metamorfose. Aanwezigen die geen lang haar of niet het lef hadden om hun haar af te laten knippen, konden ook een bijdrage leveren. Wanneer zij zorgde voor een sponsorbedrag van minimaal €150,- konden ook zij genieten van een metamorfose.

De derde editie van 'Chicks for Wigs' leverde ruim € 1.400,- en 7 meter haar op. Een fantastisch resultaat! De opbrengsten worden evenredig verdeeld onder de goede doelen KiKa en Haarwensen.

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.chicksforwigs.nl.

Terug naar het overzicht