Vrijwilliger organiseert succesvolle knipdag

Vrijwilliger organiseert succesvolle knipdag

30 oktober 2014

Aangestoken door het enthousiasme van familie Groeneveld is Brenda Garrits inmiddels al enige tijd als vrijwilliger betrokken bij Haarwensen. En dit doet zij met veel overgave. Afgelopen weekend vond haar eerste grote actie plaats. Dankzij haar enthousiasme heeft ze het voor elkaar gekregen om Haarwensen te kunnen promoten tijdens de beurs ‘Vrouw! On tour’ in MartiniPlaza in Groningen. Er ging veel werk aan vooraf. Gelukkig werden haar plannen omarmt door vele lokale ondernemers.

Vanaf vrijdag stond zij, ondersteund door andere vrijwilligers en enthousiaste kappers klaar om alle bezoekers van de beurs te informeren over Haarwensen. De kappers waren uitgerust met verschillende scharen, de aangeboden lange haren konden dus direct ‘geoogst’ worden. En dat gebeurde. Vrijdag was een relatief rustige dag, maar ondanks de lage bezoekersaantallen zijn er toch 12 vlechten afgeknipt. Zaterdag was drukker, maar er was minder animo voor een korte coupe. Zondag was de leukste dag, er was veel aanloop, veel interesse en veel vlechten. Aan het eind van het weekend stond de teller op 36 afknipte vlechten. Een geweldig resultaat voor het eerste evenement van Brenda.

Achter vele donaties hangt een mooi verhaal. Iedereen was overtuigd van zijn/haar beslissing. Alle donateurs werden daar ook rijkelijk voor beloond. Zo kregen zij naast een prachtig nieuw kapsel een goodybag met artikelen van The Body Shop en bon voor een gratis kop koffie. Natuurlijk werden er ook prachtige foto’s gemaakt om dit bijzondere moment te vereeuwigen.

Naast de haardonaties is er ook geld ingezameld. Zo betaalde alle haardonoren € 10,- voor hun ‘nieuwe kapsel’. De fotograaf van vrijdag heeft niet alleen foto’s van de haardonateurs gemaakt, maar ook van het langs lopende publiek. In ruil voor de foto betaalde iedereen € 5,-. De mensen hadden ook de mogelijkheid om een vrije gift te doen. Dit heeft geresulteerd in € 475,- aan donaties.

Naast de vrijwilligers waren er ook veel bedrijven die hun diensten/goederen beschikbaar hebben besteld.
De kapsels werden gratis geknipt door M&M Haarmode, Gea’s Haarschuur, Kapsalon Ellen, Kapsalon Artistiek, Kapsalon ZieZo en Hairfashion Sikkema.

Alle kappers benodigdheden werden geregeld door 2 Join, het Alfa College en Total Hairservice. Holland Casino Groningen sponsorde de entreekaartjes, zodat de vrijwilligers geen kosten hoefden te maken. Ook de lunch werd volledig gesponsord, Banketbakkerij Jullens nam deze smakelijk ‘taak’ op zich. De stand werd geheel kosteloos door de organisatie van ‘Vrouw! On tour’ beschikbaar gesteld. En Noot Fotografie, Studio Belle Image en Roelfina fotografie zorgden ervoor dat iedereen mooie voor- en na foto’s kreeg.

Wij willen Brenda, de familie Groeneveld en alle bedrijven hartelijk bedanken voor hun inzet enthousiasme tijdens de beurs. Zonder hun doorzettingsvermogen en tijd was dit nooit zo’n succes geweest.

Foto's worden later gepubliceerd. 


Terug naar het overzicht