Kringloopwinkel Graafstroom doneert omzet aan goede doelen.

Kringloopwinkel Graafstroom doneert omzet aan goede doelen.

04 november 2014

Al vijftien jaar brengen veel inwoners van Graafstroom hun nog bruikbare afdankertjes naar de Kringloopwinkel Graafstroom. En gaan ze met spullen die door anderen werden afgedankt weer naar huis. Dankzij deze kringloop kon de winkel al veel goede doelen helpen.

Mensen brengen er de gekste én de fraaiste spullen. Kunstgebitten bijvoorbeeld. Maar ook dure kristallen karaffen. De omzet is ongeveer 60.000 euro per jaar. Voorzitter Jan den Boer is zelf niet zo’n liefhebber van snuffelen in tweedehands spullen, maar hij ziet klanten ervan genieten. “Sommige mensen komen hier iedere week. Verzamelaars kijken wekelijks of er iets is binnengekomen voor hun verzameling.” De winkel werd opgezet in Ottoland, door de Rabobank Graafstroom, en verhuisde later naar de Zuidzijde in Goudriaan. Doelstelling was en is: verspilling tegengaan en geld verdienen voor goede doelen. Over dat laatste zegt Den Boer: “We schenken 35.000 euro aan doelen in binnen- en buitenland.

Het afgelopen jaar is er door de vrijwilligers weer hard gewerkt om zoveel mogelijk geld te kunnen uitkeren aan de goede doelen. Mevrouw Seton wist hiervan af en heeft Haarwensen aangedragen als goed doel. Zij had zelf haar prachtige bruine haar gedoneerd, maar weet dat Haarwensen ook behoefte heeft aan gelden. En gelukkig werd haar aanvraag positief beantwoord. Haarwensen werd 16 oktober jl. uitgenodigd om samen met andere goede doelen de cheque in ontvangst te komen nemen. Na een korte presentatie werden mevrouw Seton en de afgevaardigde van Haarwensen verrast met een cheque van maar liefst € 2.000,-. Een prachtige bijdrage van een organisatie wat volledig op vrijwilligers draait.

De overige gelden gingen naar; een werkvakantie door jongeren uit Goudriaan in Moldavie in 2015. Zij ontvingen €2500,-. Lieke van Genderen ontving € 2.000,- voor het werk dat zij doet onder straatkinderen in Brazilie. Stichting Care Clowns vrolijkt mensen in verpleeghuizen op. Dankzij de gift van € 1.000,- kunnen zij hun werk voortzetten. Ook de Sherety Foundation ontving € 2.000,-. Ten slotte ontvingen ook de gymvereniging De Kroospikkers Goudriaan/Ottoland € 500,- en de actie schoenmaatjes €500,- voor hun goede werk.

Al met al een zeer geslaagde avond met veel blije gezichten.


Terug naar het overzicht