Stichting Mont Ventoux deelt cheques uit

Stichting Mont Ventoux deelt cheques uit

04 november 2014

De actie Groot Verzet tegen Kanker van Stichting Mont Ventoux heeft dit jaar 637.147 euro opgebracht. Dit bedrag werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens de afterparty van het evenement in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

Veel deelnemers (fietsers, wandelaars en hardlopers) en vrijwilligers van het evenement, dat plaatsvond op 4 en 5 september, togen zaterdag naar De Meenthe om nog eenmaal terug te blikken. Aan de hand van filmpjes, foto’s en verhalen van deelnemers kwam het ‘Ventoux-gevoel’ weer even helemaal boven. Ambassadeur Tom van ’t Hek verzorgde de presentatie, terwijl DJ Nelson uit Steenwijk de muziek verzorgde.

Ook de 22 goede doelen werden uitgenodigd om 2014 feestelijk af te sluiten. En het feest werd groot. Voorafgaand aan de afterparty konden alle afgevaardigden van de goede doelen genieten van een stampottenbuffet. Daarop volgend kreeg ieder doel de tijd om zijn/haar missie kenbaar te maken. Waarna Dick Bakker en Henk ten Hulscher direct de gift kenbaar maakte. Dit veroorzaakte veel oe’s en aa’s. Want wat hebben de deelnemers grote prestaties verricht. De beklimming van de berg is er al één van. Maar de donaties zijn ook van ongekende hoogte.
In totaal is er maar liefst € 637.147 ingezameld. Dit geld wordt rechtstreeks aan de goede doelen uitgekeerd. 60 % daarvan is gereserveerd voor een onderzoek naar neuroblastoom van het KWF. De overige 40 % is door de deelnemers zelf, of door de organisatie verdeeld.

Haarwensen is trots te mogen melden dat er door de deelnemers € 10.000,- is toegekend. De overige € 2.500,- is afkomstig van deelnemers die geen specifiek doel hadden gekozen.

Haarwensen is trots op alle deelnemers die deze sportieve uitdaging zijn aangegaan. En een speciale dank gaat uit naar de sportievelingen die zich speciaal voor Haarwensen hebben ingezet.

Over Groot Verzet tegen Kanker
De Stichting Mont Ventoux is opgericht in 2007. De verbondenheid in het leven met en strijden tegen kanker is de belangrijkste waarde van de Stichting Mont Ventoux.


Terug naar het overzicht