Vele mensen geknipt tijdens benefiet dag ‘Geknipt voor Haarwensen’

Vele mensen geknipt tijdens benefiet dag ‘Geknipt voor Haarwensen’

19 december 2014

Honderden mensen stroomde zondag 14 december het Orpheus in Apeldoorn binnen. Zij kwamen allen om een bijdrage te leveren aan de missie van de familie Groeneveld. Deze familie is al enkele jaren zeer actief betrokken bij Haarwensen. Zij hadden als doel gesteld om tijdens een speciaal georganiseerde benefiet dag minimaal 100 vlechten voor Haarwensen af te knippen.

Geïnspireerd door Kees Groeneveld heeft de familie in 2011 de eerste knipdag georganiseerd. De heer Kees Groeneveld was ongeneselijk ziek, maar had nog een laatste doel in zijn leven. Hij zou in de laatste maanden van zijn leven op aarde ervoor zorgen dat Haarwensen bekend zou worden in Apeldoorn en omgeving. En dat is hem gelukt. Op zijn scootmobiel ging hij alle kapsalons af om hen te informeren over het bestaan van Haarwensen. Ook de grote kappersmerken werden benaderd, zo wilde hij zoveel mogelijk bekendheid voor de stichting genereren.

Dirk Groeneveld heeft na het overlijden van zijn broer Kees zijn wens verder in vervulling laten gaan. Inmiddels zijn er 10 zeer succesvolle knipdagen georganiseerd en is elke kapsalon in Apeldoorn en omgeving op de hoogte van de activiteiten van Haarwensen.

Deze zondag ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Na alle knipdagen was het voor Dirk tijd om het nog groter aan te pakken. Met hulp van honderden vrijwilligers werd het Orpheus in Apeldoorn omgetoverd tot een grote kapsalon.

Meer dan 20 kappers staken de handen uit de mouwen om mensen belangeloos kort te wieken voor Haarwensen. Iedereen die een bijdrage wilde leveren maar niet voldoende haar had om te doneren, kon ook plaats nemen in de kappersstoel. Voor slechts € 10,- werden zij professioneel onder handen genomen. Meer dan 100 mensen gingen voor de beruchte spiegel zitten. Enigszins gespannen zagen zij de schaar door hun lange haren gaan. Soms met een traan, soms met een lach, maar allemaal met hetzelfde doel voor ogen: een mooie pruik voor een ziek/kaal kindje.

Voor de kappers was het emotioneel en lichamelijk een intensieve dag. Gelukkig was Gert ten Have daar om de kappers een welverdiende massage te geven. Ook andere belangstellende konden tegen een kleine vergoeding genieten van de gouden handen van Gert.

Meer dan 1.000 mensen zijn getuige geweest van de eerste benefiet dag voor Haarwensen. Zij werden kostelijk vermaakt door verschillende dansgroepen, artiesten, dweilorkesten en clowns. Zij hebben zich samen met diverse lokale ondernemers ingezet om deze dag tot een succes te maken.

Organisator Dirk Groeneveld kijkt terug op een succesvolle dag. Het was hard werken maar het resultaat mag er zijn. “De afgelopen maanden ben ik dagelijks met de benefiet dag bezig geweest. Dit heb ik natuurlijk niet alleen gedaan. De hele familie, kennissen en nieuwe ‘Haarwensen vrienden’ haalden alles uit de kast om er een onvergetelijke dag van te maken. En dat gelukt! Met hulp van Stage Art Supplier, DEA Events en natuurlijk het Orpheus kreeg de dag een professioneel tintje. In totaal hebben 105 mensen hun haar gedoneerd, zijn er tientallen mensen geknipt voor € 10,- en hebben de bezoekers genoten van de inspirerende workshops en swingende optredens.”

Als klap op de vuurpijl overhandigde voorzitter Yvonne de Boer een onderscheiding aan Dirk Groeneveld. “Wij weten dat Dirk niet van verrassingen houdt maar al deze inspanningen moeten beloond worden. Elke keer verrast Dirk ons weer met het succes van zijn knipdagen. Met open mond heb ik staan kijken naar alle mensen die zich belangeloos inzetten maar vooral ook naar de mensen die hier een bijdrage komen leveren. Wat zijn het er veel! Het is bewonderingswaardig om te zien hoeveel mensen Dirk om zich heen heeft verzameld. Zes en een half jaar geleden had ik nooit durven dromen dat ik hier mag staan. Omringd door honderden vrijwilligers en vele staarten.”

Inmiddels zijn de 290 vlechten en de cheque van € 1.860,91 persoonlijk overhandigd aan Haarwensen. Foto’s van deze bijzondere dag volgen later.


Terug naar het overzicht