10-jarige Levi haalt € 2.475,- op

10-jarige Levi haalt € 2.475,- op

19 maart 2015

Levi Vinders is een sportieve jongen van 10 jaar. Hij had de wens om zijn haar te schenken aan een kindje dat (tijdelijk) geen haar heeft. Hier ging heel wat voorbereiding aan vooraf. Hij moest zijn korte coupe namelijk zo’n 25 cm lang laten groeien. Tijdens zijn ‘groeiperiode’ bedacht Levi zich het volgende: ”Zou het niet gaaf zijn als ik niet alleen mijn haar doneer, maar ook probeer om € 1.500,- bij elkaar te krijgen, zodat ik echt voor een complete pruik zorg?”

En zo geschiedde, de hele familie is enthousiast geworden. Eind november is Levi zijn inzamelingsactie gestart. Met een speciale Facebook pagina ‘Spaar mee met Levi’ werd iedereen geïnformeerd over zijn plannen. Als snel kwamen de eerste donaties.

Maar Levi is geen jongen die achterover zit en afwacht. Samen met vrienden, familie en klasgenootjes ging hij er letterlijk op uit om geld op te halen. Geteisterd door de regen, wind en zelfs sneeuw ging hij langs de deuren. Hij vroeg iedereen om lege statiegeld flessen te doneren. En dit gebeurde. De boodschappenkar was zo snel gevuld dat moeder Vicky zelfs met de auto moest komen om de lege flessen op te halen.

Naast familie en vrienden bood ook zijn school hulp. In de nieuwsbrief mocht hij iedereen vertellen over zijn actie. Ook de school waar de ouders van Levi werkzaam zijn stonden achter hem, zij doneerden een deel van de opbrengst van de kerstmarkt. En een vriendinnetje maakte een mooie collectebus en mocht deze bij de lokale snackbar plaatsen. Al deze initiatieven zorgden ervoor dat het sponsorbedrag in een rap tempo opliep.

Levi werd een ware beroemdheid in Eindhoven. Tijdens de jaarlijkse kerstmannenrun werd Levi aangesproken door een meneer; ”Zo, dus jij bent Levi, wat een goede actie voer jij”. De meneer bood direct zijn hulp aan door bij de aanwezige lopers te collecteren met de kerstmannenmuts.
Verder werden er koekjes en oliebollen gebakken. De opbrengst van de verkoop ging uiteraard in de spaarpot voor Levi zijn actie.

De actie liep zo goed dat Levi voor zijn laatste actie zijn doel al ruim behaald had. Uiteraard heeft de laatste actie wel plaatsgevonden. Samen met veel klasgenootjes, vriendjes en de meester en zijn zoontje mochten ze gebruik maken van een echt zwembad. De hele middag hebben de kinderen spelletjes gedaan en met alle zwem-attributen gespeeld. Het was een leuke middag.

Afgelopen dinsdag, op zijn 10e verjaardag was eindelijk het moment dat zijn lange haren afgeknipt zouden worden. Het was voor Levi super spannend. Eerst werd zijn haar gewassen en geföhnd, waarna er 18 staartjes in werden gemaakt. Alle staartjes waren meer dan 30 cm lang! Eén voor één werden de vlechtjes eraf geknipt door kapster Amanda van Peels Haarmode. Zijn nieuwe coupe voelde heel raar. Hij zag er ook zo anders uit!

De volgende ochtend op de fiets naar school was het even wennen. Die lange haren zorgde voor veel warmte bij zijn oren en dat was nu weg. Bij aankomst op school stond zijn halve klas op de uitkijk. Iedereen was benieuwd naar de ‘nieuwe Levi’.

Het werd een verjaardag om nooit meer te vergeten. Trots leverde hij zijn lang gespaarde en gekoesterde haren in. Naast de haardonatie kon hij ook een prachtige cheque overhandigen. Zijn doel van € 1.500,- heeft hij ruimschoots overgeschreden. Zijn actie heeft namelijk € 2.475,- opgeleverd.

Levi, ontzettend bedankt voor al je inspanningen en enthousiasme. Ook al je vriendjes, klasgenootjes en je familie willen wij hartelijk bedanken. Met elkaar hebben jullie voor een geweldige donatie gezorgd.


Terug naar het overzicht