Handbike groep Twente ging als een speer

Handbike groep Twente ging als een speer

24 maart 2015

Initiatiefnemers Nico Dassen, minder-valide handbiker, ondernam in 2013 al eens een sponsortocht voor de Voedselbank. Destijds legde hij een tocht van meer dan 100 km alleen af. Een zeer geslaagde actie, maar met een groep is het wellicht toch wat gezelliger. Met zijn enthousiasme had hij binnen een mum van tijd 8 andere handbikers overtuigd van zijn doel.

Nico besloot om net als vorig jaar voor een goed doel te gaan fietsen. Geïnspireerd door zijn dochter (die kapster is) heeft hij voor Haarwensen gekozen.

Alle 8 de deelnemers en de begeleiders hebben met veel plezier actie gevoerd. Naar mate het evenement naderde kwamen er steeds meer donaties binnen. Dit maakte de groep gretig om hun doel van € 1.500,- te verleggen naar € 3.000,-.

In ruil voor deze donaties moest de groep nog wel een tocht van 230 kilometer afleggen. Ze hadden goed getraind, dus iedereen verscheen vol vertrouwen op vrijdag aan de start. Nadat wethouder Jurgen van Houdt het startsein had gegeven vertrok de groep uit nog een donker Otterlo. Onderweg waren er verschillende rustpunten gecreëerd. De begeleiders zorgden voor een natje en een droogje, zodat de bikers optimaal van hun rust konden genieten.

Bij het rustmoment in Zutphen was Patricia van Haarwensen aanwezig om de mannen en dame persoonlijk een hart onder de riem te steken. Enthousiast vertelde zij wat Haarwensen met het door hun opgehaalde geld gaat doen. Ook kon zij de tussen stand bekend maken: € 2561,05! Nog enthousiaster dan zij al waren vertrok de groep weer. Met als eindbestemming Otterlo had de groep nog heel wat kilometers voor de boeg.

Om half 7 ’s avonds bereikte de groep Otterlo. Een heerlijk huisje zorgde ervoor dat iedereen zijn lichaam kon laten rusten om weer op te laden voor zondag. Want ook zondag ging de wekker weer op een onmogelijk tijdstip. Gelukkig stond iedereen even na 5.00 uur klaar bij de start. De terugreis ging helaas iets minder voorspoedig dan de heenweg. Een deelnemers kreeg problemen met zijn stuur, waardoor hij de groep moest verlaten.

Gelukkig kon de groep in zijn geheel de finish overrijden. Moe maar voldaan kijken zij terug op een bijzonder weekend.

„Een tocht van zo’n 110-120 kilometer is na een goede voorbereiding ook nog wel te doen. Dat bleek ook wel. Er is niemand geblesseerd geraakt of kon, vanwege vermoeidheid, de tocht niet volbrengen. We hadden een mooi straf gemiddelde: zo’n 14 kilometer per uur.” Aldus een trotse Nico Dassen.

Op de Facebook pagina van de Handbike groep zijn alle avonturen terug te lezen. 


Terug naar het overzicht