13 jarige Nick doneert zijn haar en betaald de pruik!

06 april 2011

Het was een drukke middag bij Nick Karsten thuis. Vrienden, familie buren, iedereen was aan het wachten op de bijzondere gebeurtenis. Nick liet namelijk zijn lange haren afknippen. Hij heeft 2 jaar lang zijn haar laten groeien om het dan eindelijk eraf te laten knippen.

Zijn moeder is kapster geweest en haar handen jeukte al enige tijd. Maar nu was het moment eindelijk daar, dat de tondeuse aangezet kon worden.

Onder het toezien van vele ogen, enkele fotograven en zelfs een camaraman van RTV Noord Holland werden de lange lokken ingeruild voor enkele millimeters haar. Wat een verandering! Nick bleef er echter heel nuchter onder. Mijn haar groeit toch weer aan was zijn reactie.

Maar alleen het schenken van haar was niet voldoende voor Nick. Hij heeft hard gewerkt om ook zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zo stonden er spaartpotjes op de voetbalverening en op school. Kinderopvang Berendbotje heeft onlangs de publieksprijs voor beste onderneming in Noord Holland gewonnen. Naar aanleiding van deze bekroning op hun werkzaamheden hebben zij €1000 aan de aktie van Nick geschonken.

Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is nog niet bekend. Maar Nick heeft er in ieder geval voor gezorgt dat er van zijn donatie één pruik volledig gefinancieerd kan worden.

Hartelijk bedankt voor je inzet Nick!

Terug naar het overzicht