Bijzondere actie: Sofie en Sara zetten zich in voor Haarwensen

Bijzondere actie: Sofie en Sara zetten zich in voor Haarwensen

28 mei 2015

Een aantal jaar geleden doneerden de zusjes Sofie en Sara hun lange lokken. Helaas kreeg Sara te maken met haaruitval waardoor zij sinds december zelf een Haarwensen haarwerk draagt. Binnenkort gaat Sofie voor de 2e keer haar haren doneren. In de tussentijd proberen de zusjes zoveel mogelijk geld op te halen voor Haarwensen.

“3 jaar geleden, ik was toen 5 jaar had ik bij elkaar gespaard een hele bos haar. Samen met mijn zus ben ik naar een knipdag in Noordwijk gegaan. Daar hebben ze onze staarten in een mooie vlecht gedaan. Tjakka daar ging de schaar in onze haren. We hebben meteen weer besloten vanaf nu gaan we weer sparen. We zijn samen met mama zeepjes gaan maken. In de buurt hebben we deze verkocht en kregen we voor Stichting Haarwensen ruim honderd knaken.

Nu 3 jaar later, het was net voor de kerstdagen verscheen er een kale plek op mijn hoofdje, het was niet voor het eerst dat we dat zagen. Elke dag moest mama 4 borstels haar uitkammen. De plekken werden groter en werden echte inhammen. Wekenlang ben ik met mooie mutsjes naar school gegaan. Maar we wisten natuurlijk van het bestaan van Stichting Haarwensen. We mochten snel naar kapper Peels in Eindhoven komen. Daar lagen 5 pruiken voor me klaar waar ik alleen maar van kon dromen. Na veel passen, vergelijken en goede adviezen heb ik zelf een supermooie pruik uit mogen kiezen. Met de pruik ben ik erg blij! Samen met mijn zus Sofie probeer ik daarom zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Haarwensen. In de buurt verkopen wij onze eigen gemaakte graspoppetjes en binnenkort gaat Sofie voor de 2e keer haar haren doneren.” Aldus een trotse Sara.

Wij wensen Sofie en Sara heel veel succes met hun inzamelingsactie toe!


Terug naar het overzicht