United World College in actie voor Haarwensen

United World College in actie voor Haarwensen

04 juni 2015

Ruim 30 leraren en leerlingen van het United World College in Maastricht namen vrijdag afscheid van hun ongeveer 25 cm lange haar. Zij lieten dit allen vrijwillig afknippen om er een haarwerk voor een ziek kind van te laten maken. Tien kappers uit Maastricht en omgeving hadden hun agenda vrij gemaakt om bij deze knipactie aanwezig te zijn. Na een countdown werden de scharen op spectaculaire wijze in de lange vlechten gezet.

De aanwezige jongens hadden veelal te kort haar voor donatie. Gelukkig konden zij hun haar tegen een kleine vergoeding voorzien van een (uitwasbare) roze kleur. Naast de verfactie waren er nog velen acties op touw gezet om meer geld in te zamelen. Van een sponsoractie tot kleedjesmarkt, alle leerlingen hebben zich volledig voor het goede doel ingezet. En met resultaat; er is meer dan € 1.000,- opgehaald. Dit bedrag wordt samen met de vlechten geschonken aan Haarwensen.

Via deze link is een sfeerimpressie van de dag zien.

Haarwensen bedankt het United World College te Maastricht, haar leerlingen en leraren én die 10 kappers die belangeloos hebben geknipt.


Terug naar het overzicht