Anne de Vriesschool betaald een pruik

28 april 2011

De Voorjaarsmarkt was een groot succes

Anne de Vriesschool betaald een pruik

 

De kinderen van de Anne de Vriesschool uit Sliedrecht zijn er maar druk mee; knippen, kleuren, kleien. Alles om een zo mooi mogelijk knutsel te maken. Dit keer niet om mee naar huis te nemen, maar om te verkopen. Tijdens de voorjaarsmarkt konden ouders, opa’s, oma’s en alle andere bekenden hun werkjes bewonderen om het uiteindelijk te kopen. Een deel van de opbrengst van de voorjaarsmarkt ging namelijk naar Stichting Haarwensen. 

 

Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

 

Mede dankzij de creativiteit van de kinderen en de vrijgevigheid van de ondernemers uit de omgeving heeft de voorjaarsmarkt maar liefst €1500 opgehaald. Door deze grote donatie kan de Anne de Vriesschool een pruik adopteren. Dit betekend dat alle kosten welke bij het dragen van een pruik komen, uit deze donatie zullen worden betaald. De pruik wordt gemaakt, aangemeten en elke 3 weken door een professionele kapper gewassen.

 

Zo kunnen de ouders van de kinderen zich volledig richten op het herstel en welzijn van hun kind. En het kind kan nu, bijvoorbeeld op het schoolplein, zelf bepalen of te zien is dat hij of zij ziek is. Stichting Haarwensen bedankt iedereen wie een bijdrage aan deze donatie heeft geleverd. www.haarwensen.nl

Terug naar het overzicht