The Hairhunters zijn goed van start gegaan

The Hairhunters zijn goed van start gegaan

19 juni 2015

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap en dat onder arctische omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult mee maken. Veel teams grijpen deze toertocht aan om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen.

Kapster Monique Oldenzaal zet zich al jaren in voor Haarwensen en gaat begin 2016 deelnemen aan dit evenement. Samen met haar partner Caspar Jansen vormt zij team Hairhunters en gaat zij proberen zoveel mogelijk geld voor Haarwensen in te zamelen.

Donderdag 11 juni kwam er voor het eerst een grote groep mensen bijeen om geld in te zamelen voor het team. Monique had een wel heel bijzondere locatie namelijk een voormalig F16 Luchtmachtbasis omgetoverd tot een dining room. Ruim 70 gasten konden tegen betaling genieten van een heerlijk 4-gangen diner bereid door Joris ten Wolde van Qua Koken. Dankzij het prachtige weer begon men buiten met een welkomsdrankje en een heerlijke amuse. Op de achtergrond klonken de eerste muzikale noten uit echte Schotse doedelzakken. De basis voor de avond was, ambitie, enthousiasme, liefde en creativiteit. Maar uiteindelijk had de gezelligheid de overhand. Er werd goed gegeten en gedronken, gedanst en genoten van de prachtige muziek.

Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om het geld. Tussen de heerlijke gerechten door toonde de veilingmeester prachtige veilingstukken. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren was er groots ingezet. Onder andere een vakantie naar Oostenrijk, helikoptervlucht en een schilderij van maar liefst € 10.000,- gingen onder de hamer.

Na een grondige telling van de notaris werd bekend dat de avond maar liefst € 7.000,- is opgehaald. Een prachtig bedrag!

Een groot applaus gaat naar alle gasten, de sponsoren en de mensen die prachtige prijzen beschikbaar hebben gesteld: Hierbij een kleine greep uit de lange lijst met namen:
Qua Koken verzorgde het het diner
Bloemsierkunst Acacia verzorgde de aankleding van de zaal
Aristakes, Nadya Bolhaar de 15-jarige Noah verzorgde de muzikale ondersteuning
Gastvrouw; Dorothee Loorbach
Notaris Bart Riteco vervulde de rol als veilingmeester

Een aantal veilingitems:
Mercedes-Benz sport voor een weekend
Vip-arrangement FC Twente met diner en wedstrijd in overleg
Helikopter vlucht voor 3 personen
FC Twente collectors item
Magnum van 3 liter Chardonnay
Vakantieweek voor 6 personen in Oostenrijk
Speciaal aangemeten maatpak
Een prachtig schilderij van Hans Groenenberg
Abstract kunstwerk van Rene Guillot

En tot slot het grootste applaus voor Monique Oldenzaal en Caspar Jansen, die keihard hebben gewerkt om deze charity diner tot een succes te maken.


Terug naar het overzicht