Zussen Sofie en Sara zetten zich in voor Haarwensen

Zussen Sofie en Sara zetten zich in voor Haarwensen

10 juli 2015

Een aantal jaar geleden doneerden de zusjes Sofie en Sara hun lange lokken. Helaas kreeg Sara te maken met haaruitval waardoor zij sinds december zelf een Haarwensen haarwerk draagt. Begin juni mocht Sara de schaar in het lange haar van Sofie zetten. Zij doneerde voor de tweede keer een prachtige vlecht aan Haarwensen en dat op haar eigen verjaardag. Daarnaast zamelden de zusjes geld in voor Haarwensen. Met een bolderkar vol zelf gemaakte graspoppetjes gingen Sofie en Sara langs de deuren. Daarmee haalden zij een bedrag van € 802,- op.

“3 jaar geleden, ik was toen 5 jaar had ik bij elkaar gespaard een hele bos haar. Samen met mijn zus ben ik naar een knipdag in Noordwijk gegaan. Daar hebben ze onze staarten in een mooie vlecht gedaan. Tjakka daar ging de schaar in onze haren. We hebben meteen weer besloten vanaf nu gaan we weer sparen. We zijn samen met mama zeepjes gaan maken. In de buurt hebben we deze verkocht en kregen we voor Stichting Haarwensen ruim honderd knaken.
Nu 3 jaar later, het was net voor de kerstdagen verscheen er een kale plek op mijn hoofdje, het was niet voor het eerst dat we dat zagen. Elke dag moest mama 4 borstels haar uitkammen. De plekken werden groter en werden echte inhammen. Wekenlang ben ik met mooie mutsjes naar school gegaan. Maar we wisten natuurlijk van het bestaan van Stichting Haarwensen. We mochten snel naar kapper Peels in Eindhoven komen. Daar lagen 5 pruiken voor me klaar waar ik alleen maar van kon dromen. Na veel passen, vergelijken en goede adviezen heb ik zelf een supermooie pruik uit mogen kiezen. Met de pruik ben ik erg blij! Samen met mijn zus Sofie heb ik daarom zoveel mogelijk geld in gezameld voor Haarwensen. In de buurt verkochten wij onze eigen gemaakte graspoppetjes en heeft Sofie voor de 2e keer haar haren gedoneerd.” Aldus een enthousiaste Sara.

Lieve Sofie en Sara, wat zijn wij trots op jullie! Bedankt!


Terug naar het overzicht