Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse steunen Haarwensen

Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse steunen Haarwensen

27 augustus 2015

Op dinsdag 21 juli jl. startte de 99ste editie van de Nijmeegse 4Daagse. Marcel, Manon, Liset en Marloes gingen de sportieve uitdaging aan en haalden daarnaast ook een mooi bedrag op voor Haarwensen.

Lees hier hun ervaringen;

Marcel
Afgelopen juli was het eindelijk zover: de 99ste editie van de Nijmeegse 4 daagse.
Na mijn uitval van 2 jaar geleden en de vele train kilometers had ik heel veel zin om deze tocht te gaan lopen.
In de aanloop had ik een sponsorsite opgezet om geld in te zamelen voor stichting Haarwensen.

Ook had ik contact gehad met omroep Flevoland die elke dag een live verslag op de radio wilde hebben om te vertellen waar Haarwensen voor staat. Alle dagen ging de wekker rond half 3 om daarna na een goed ontbijt om 4 uur in de ochtend aan de start te verschijnen. Het was heerlijk weer om te wandelen. De eerste dag nog wel een kleine regenbui maar dat mocht de pret niet drukken.
Onderweg kreeg ik veel reacties op "Saartje" de mascotte van Haarwensen die ik de hele tocht mee had. Ook de vele ballonnen van Haarwensen die ik onderweg kon uitdelen werden graag door de kinderen aangenomen.

De route langs de vele dorpen was weer mooi uitgezet en het blijft verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen er langs de route staan en hoeveel feesten er gaande zijn langs de route.
Zeker op de laatste dag is het 50km 1 groot feest waarbij in elk dorp wel een groot podium aanwezig is.
In de dorpen Vianen, Mook en Cuijk was ik zelfs in de gelegenheid om een heel kort gesprek aan te gaan met de burgemeesters. Zij waren ook erg benieuwd waar die mascotte voor was die ik bij me droeg.
Het was leuk om deze burgervaders uit te kunnen leggen waar de stichting voor staat (en ze ook gelijk een ballon te kunnen geven).

De laatste loodjes waren super gezellig maar ook zwaar. Gelukkig stonden mijn ouders, zus en zwager langs de route en stond mijn vrouw vlak voor de finish om me aan te moedigen.
Ook heb ik die dagen vele, vele reacties gehad op de radio uitzendingen.
Na de finish stroomden dan ook de felicitaties binnen.

In totaal heb ik deze keer 670,00 euro opgehaald. Samen met het bedrag dat ik 2 jaar geleden bij elkaar gelopen heb kom ik uit op bijna 3100,00 euro.
Een bedrag waar ik de sponsoren zeer dankbaar voor ben en een totaal bedrag wat ik graag schenk aan stichting Haarwensen. En ik hoop dat we weer 2 kinderen blij kunnen maken met een fantastische pruik.

Groet,
Marcel Pothuizen.

Manon
Ik ben Manon Rouwen, ik woon in Hengelo en ben 17 jaar oud.
Waarom heb ik gelopen voor Haarwensen?
Ik wilde graag iets doen voor een ander. Ben zelf gezond! Dat ik voor stichting Haarwensen heb gelopen betekent voor een ander kind hopelijk een mooi bijdrage voor een pruik waardoor ook voor deze kinderen een stukje zelfverzekerdheid gegeven kan worden.
Ik ben bij dit goede doel gekomen via mijn nicht. Die vrijwilliger is geworden voor Haarwensen. Mijn nicht weet als geen ander hoe belangrijk een pruik kan zijn, zij heeft haar haar zelf ook nog gedoneerd net voordat haar haar begon uit te vallen. En aangezien ik dit zo bewust heb meegemaakt allemaal en ik super trots ben op haar vond ik dit echt een super mooi doel.

Hoe heb ik de Nijmeegse 4daagse ervaren?
Het was een geweldige ervaring! Al liep ik alleen toch liep je altijd samen, je bent namelijk niet alleen. Iedereen loopt met je mee en je helpt elkaar naar de Via Gladiola. Iedereen die mee loopt, loopt ook met een verhaal. Heel veel die voor een goed doel lopen, de ander omdat het de 50e keer is. Gewoon fantastisch.
Dag 1 ging me echt goed af met een tijd van 6 uur en 45 min over de finish. Dag 2 viel me wel erg zwaar veel last van de spieren gehad in mijn benen en de dag dat mijn oma een jaar geleden plotseling kwam te overlijden, ondanks alles toch nog met een tijd van 7 uur de finish weten te bereiken. Dag 3 de dag van de 7 heuvelen, de dag dat ik de pijn in mijn spieren eruit liep en met 7 uur en 7 min terug was op de wedren. De laatste dag was de mooiste! 7 uur en 20 min en de finish is behaald! Het is echt geweldig als je de Via Gladiola op loopt, al die mensen, je word op handen gedragen. En dat moment dat je je ouders, zusje, nicht, neefje en je oma ziet die je met trots ontvangen. Als ik volgend jaar weer word ingeloot loop ik weer graag mee en ook weer voor het goede doel stichting Haarwensen.

Met ondertussen al een bedrag van 787,- euro opgehaald te hebben ben ik echt super trots!

Wandelen, genieten van de sfeer en geld inzamelen voor Haarwensen! Marcel, Manon, Liset en Marloes hebben onwijs genoten van dit bijzondere wandelfestijn. Loop jij volgende jaar ook mee met de Nijmeegse 4 daagse? En wil je hiermee geld ophalen voor Haarwensen. Laat het ons weten! Wij helpen je graag met de eerste stapjes (info@haarwensen.nl).


Terug naar het overzicht