Actieweek leerlingen groep 8 OBS Het Groene Hart groot succes

Actieweek leerlingen groep 8 OBS Het Groene Hart groot succes

08 oktober 2015

De leerlingen in groep 8 van OBS Het Groene Hart uit Zuidwolde kwamen afgelopen week in actie voor Haarwensen. De actie was een soort afscheid van hun overleden klasgenootje Martine. Zij stierf in groep 3 aan een hersentumor en bleef altijd in de klas aanwezig. De gedenkhoek verhuisde ieder jaar mee naar het nieuwe klaslokaal. Om Martine ook in hun laatste jaar op de basisschool te herdenken werd er een actieweek bedacht.

De actieweek begon op maandag 28 september met het afknippen van de paardenstaarten van Roos en Sasha om te doneren aan Haarwensen. Onder luid gejuich van de medeleerlingen werden de lange lokken in de klas afgeknipt. Zelfs RTV Drenthe was bij het moment suprême aanwezig. Na deze bijzondere gebeurtenis kon de actie van start gaan. Lege flessen werden ingezameld, auto’s werden gewassen en verschillede heitjes voor karweitjes werden uitgevoerd. Alle leerlingen hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. En het resultaat mag er zijn! Enorm trots en vol bewondering maakten de leerlingen vrijdag 2 oktober het eindbedrag van € 2.076,78 bekend.

Haarwensen is ontzettend trots op alle leerlingen. Eén klas en dan zo’n grote donatie is heel bijzonder. De donatie en de staarten van Roos en Sasha worden gebruikt om de kinderen die hun eigen haar zijn verloren te verblijden met een prachtige pruik. Ook namens die kinderen willen wij de leerlingen hartelijk bedanken voor hun inzet!


Terug naar het overzicht