De 11-jarige Joy haalt € 1.500 op

De 11-jarige Joy haalt € 1.500 op

09 november 2015

Joy is pas 11 jaar als zij op 19 september een vlecht van maar liefst 40 cm laat afknippen. Na maanden sparen was het die bewuste zaterdag eindelijk zover. Bij Sandra’s Haircare in Nootdorp werd ze verlost van haar dikke vlecht. Het was behoorlijk spannend, gelukkig hebben de kapsters van Sandra’s Haircare haar een prachtige kortere coupe gegeven. Maar in plaats van haar vlecht direct naar Haarwensen te sturen, hield zij deze nog even bij zich. De donatie moest namelijk nog geshowd worden aan vrienden en familie. En dat deed ze niet zomaar.

Behalve haar vlecht wilde Joy ook dolgraag geld doneren, veel geld. Ze had zich als doel gesteld om het hele traject voor 1 pruik bij het elkaar te zoeken. Dit is maar liefst € 1.500,-. Met hulp van haar ouders is zij vele dagen en avonden op pad gegaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Buren, vrienden en familie werden allemaal aangesproken door de vrolijke Joy met het verzoek tot donatie.

En haar enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt. Iedereen gaf genereus. Een paar mensen doneerde zelfs 100 euro!


Na een aantal weken actievoeren kon Joy blij vertellen dat ze voldoende geld had ingezameld. Zaterdag 7 november heeft zij haar donatie en prachtige vlecht trots overhandigd aan Patricia Burggraaf en Annemarie Weijs van Stichting Haarwensen.


Terug naar het overzicht