Beklimmers Mont Ventoux doneren 17.500 euro

Beklimmers Mont Ventoux doneren 17.500 euro

18 november 2015

Groot Verzet tegen Kanker, de jaarlijkse actie van Stichting Mont Ventoux, heeft dit jaar het fantastische bedrag van € 580.190,- opgebracht. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de afterparty in Theather De Meenthe in Steenwijk.

Met deze afterparty werd de negende editie van het evenement afgesloten. Tijdens de afterparty werd terug gekeken naar het prachtige weekend op die vreselijke berg. Honderden mensen hebben de berg lopend of met de fiets beklommen. Er deden jonge mensen, wat oudere mensen, hele gezinnen en zelfs scholen aan het evenement mee. Er is veel gelachen en aangemoedigd, en zo nu en dan gehuild van frustratie, ontlading of juist blijdschap. Veel mensen hebben persoonlijke ervaringen met de ziekte kanker. Dit maakt de beklimming extra bijzonder. Gelukkig heeft iedereen de top (met gemak of juist heel veel moeite) veilig bereikt.

In de weken voorafgaand aan de beklimming hebben de deelnemers hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Dit heeft geresulteerd in een totale opbrengst van maar liefst €580.190,-. Van dit bedrag wordt € 347.190,- gedoneerd aan het KWF. Het overige deel gaat naar lokale goede doelen. Haarwensen was één van deze lokale goede doelen.

Het is nog onbekend hoeveel deelnemers speciaal voor Haarwensen hebben gelopen of gefietst, maar de opbrengst is al wel bekend. Patricia Burgraaf en Linsey Bakker van Haarwensen kregen een cheque ter waarde van € 17.500,- overhandigd. Een prachtig bedrag waarmee de Stichting 11 kinderen kan voorzien van een prachtig haarwerk gemaakt van echt haar.

De organisatie kijkt trots terug op een zonnige editie maar keek tijdens de afterparty ook graag vooruit. Volgend jaar vindt namelijk de 10de editie plaats. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld, maar ze zijn op zoek naar nog veel meer deelnemers. Alle (toekomstige) sportievelingen worden van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op de actie site van Stichting Mont Ventoux: www.grootverzettegenkanker.nl.


Terug naar het overzicht