Knipdag in Zwijdracht meer dan geslaagd

18 mei 2011

Na veel geregel was het woensdag 18 mei eindelijk zover. Maar liefst 13 kinderen werden, in ruil voor een lange vlecht, volledig in de watten gelegd. Voor veel kinderen was het een spannende dag. Er werd eerst een foto met lang haar van ze gemaakt en vervolgens mochten ze op het podium in de kappersstoel plaatsnemen. Onder het toeziend oog van het publiek werd vervolgens de schaar erin gezet.

 

Iedereen had zijn of haar eigen reden om de lange staart eraf te laten knippen. Een meisje wilde graag haar haar doneren, omdat haar nichtje ook kaal is geweest. Zij had gezien hoe dit was en wilde graag mee helpen, zodat andere kinderen niet kaal hoeven te zien. Er was ook een jongen, hij had maar liefst 2 jaar lang gespaard en was alle opmerkingen over zijn lange haar meer dan zat. Voor hem was het een grote opluchting toen de lange staart eraf ging.

Ook Isabel van der Boor wilde haar staart graag afstaan aan de stichting. Zij had al haar vrienden en familie, de zwemvereniging MNC uit Dordrecht en zelf haar school, de Keerkring uit Dordrecht, vertelt over haar bijzondere actie. En daarmee heeft zij naast haar haar ook nog eens €275 kunnen doneren!

Alle kinderen liepen al enige tijd met het idee in hun hoofd, vaak gingen er wel enkele nachtjes overeen, voordat ze eruit waren. Behalve één meisje. Zij liep langs het podium waar de kinderen werden geknipt en besliste binnen enkele minuten dat haar staart er ook af mocht.

 

Iedere haardonateur doet iets heel bijzonders, dat vond ook Nancy Kriens, eigenaaresse van Nenneke for Kids, welke de dag had georganiseerd. Zij had alles uit de kast gehaald om er een bijzondere dag van te maken. Zo kregen de kinderen van Dennispix een voor en na foto. En voor deze foto´s werden ze prachtig opgemaakt door Carola van Under my Skin. Tevens mochten ze van Piet Kerkhof de allernieuwste kleding lenen. En na afloop bood De Bloemist elke haardonor nog een bosje bloemen aan. Om hun nieuwe kapsel mooi te houden kregen ze van kappersgroothandel Medusa een goodybag met heerlijke haarproducten.

 

Vanwege de vele aanmeldingen had Nancy Kriens de hulp ingeroepen van Kapsalon Hilko. En vanwege het succes werd er woensdag al geroepen: Dit doen we volgend jaar weer!!

 

Alle kinderen zagen eruit als filmsterren! Ze gingen dan ook met een grote lach en voldaan gevoel naar huis.

Op http://dennpix.nl/haarwensen.html zijn de foto te zien.

Het resultaat: €387.94 en 17 staarten

Terug naar het overzicht