12de editie knipdag Apeldoorn groot succes

12de editie knipdag Apeldoorn groot succes

02 december 2015

Op zaterdag 28 november kleurde Wijkcentrum ‘Het Kruispunt’ in Apeldoorn Haarwensen-groen. Vrijwilliger Dirk Groeneveld organiseerde voor de 12e keer een knipdag voor Haarwensen. Met de vaste crew vol ervaren kappers en helpers stonden zij de hele dag klaar om iedereen te ontdoen van zijn/haar lange haren.

Geïnspireerd door Kees Groeneveld heeft de familie in 2011 de eerste knipdag georganiseerd. Kees Groeneveld was ongeneselijk ziek, maar had nog een laatste doel in zijn leven. Hij zou in de laatste maanden van zijn leven op aarde ervoor zorgen dat Haarwensen bekend zou worden in Apeldoorn en omgeving. En dat is hem gelukt. Op zijn scootmobiel ging hij alle kapsalons af om hen te informeren over het bestaan van Haarwensen. Ook de grote kappersmerken werden benaderd, zo wilde hij zoveel mogelijk bekendheid voor de stichting genereren.

Dirk Groeneveld heeft na het overlijden van zijn broer Kees zijn wens verder in vervulling laten gaan. Inmiddels worden er elk jaar zeer succesvolle knipdagen georganiseerd en is elke kapsalon in Apeldoorn en omgeving op de hoogte van de activiteiten van Haarwensen.

Dat de knipdagen van de familie Groeneveld inmiddels een begrip zijn in Apeldoorn blijkt wel uit de grote opkomst. Maar liefst 46 kandidaten kwamen zaterdag 28 november naar Wijkcentrum ‘Het Kruispunt’ toe. Van jong tot oud, met een traan of met een lach, allen bereid om tijdens deze bijzondere dag hun lange lokken te doneren.

De ervaren kappers knipte de kortere haren in model, een visagist zorgde ervoor dat iedereen prachtige make-up kreeg, waarna zo door een professionele fotograaf op de foto werden gezet. Zo hebben de haardonoren een tastbare herinnering aan hun bijzondere donatie. Na afloop gingen alle haardonoren met een goed gevulde goodybag richting huis.

Familie Groeneveld is na 11 knipdagen wel wat gewend, maar toch sprak iedereen weer van een bijzondere dag. Zij waren vooral dankbaar voor alle enthousiaste donateurs die deze 12e editie wederom tot een groot succes hebben gemaakt. De afgeknipte vlechten zijn inmiddels persoonlijk overhandigd aan Haarwensen.


Terug naar het overzicht