Monique en Casper trotseren extreme kou in ruil voor € 13.398,32 voor Haarwensen

Monique en Casper trotseren extreme kou in ruil voor € 13.398,32 voor Haarwensen

28 januari 2016

The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor jezelf, je teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap en dat onder arctische omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult mee maken.

Het doel
Kapster Monique Oldenzaal zet zich al jaren in voor Haarwensen en heeft deze helse tocht samen met haar partner Caspar Jansen volbracht. Het uitrijden van de tocht (zonder schade en letsel) was echter niet hun enige doel. Meer dan een jaar geleden begonnen de voorbereidingen al om ook geld in te zamelen voor Haarwensen. Naast maanden lang actievoeren in de verschillende kapsalons van Monique werd er ook een Charity diner georganiseerd. Hiermee werd maar liefst € 7.000,- opgehaald.

Uitputtingsslag
Dat de tocht een uitputtingsslag is, blijkt wel uit de videoverslagen van voorgaande jaren. De deelnemers leggen in 8 dagen tijd zo’n 7.000 kilometer af. Het doel is om zo efficiënt mogelijk van coördinatiepunt naar coördinatiepunt te rijden. Het team dat gedurende de tocht de snelste tijd neerzet wordt tot winnaar gekozen. Er mag niet harder dan de maximale snelheid worden gereden, goed navigeren is dus een must. En dat wordt met de winterse omstandigheden in Scandinavië erg lastig. Wegen met veel sneeuw en ijs zijn zeker geen uitzondering. De auto’s moeten dan ook voorzien zijn van een goede uitrusting om deze tocht te kunnen uitrijden. Ook de deelnemers moeten goed voorbereid zijn. De temperaturen kunnen zomaar dalen tot 40 graden onder 0. Met de vermoeidheid die gaandeweg toe gaatslaan, moet je in goede conditie zijn om deze tocht goed te kunnen volbrengen.

Gulle sponsors
Sponsoren waren dan ook maar al te graag bereid om te doneren. Deze 2 avonturiers leverden namelijk wel een prestatie en dat zij daarvoor beloond wilde worden in de vorm van een donatie aan Haarwensen, werd enorm gewaardeerd.

Dankzij de gulle sponsoring van Wensink Apeldoorn waren Monique en Casper voorzien van een goede sterke auto. Ondanks de lage temperaturen liet de auto hen niet in de steek. Helaas heeft een glijpartij tegen een vangrail wel voor wat schade gezorgd. Maar zoals Casper en Monique aangaven, er hadden veel ergere ongelukken kunnen gebeuren.

Naast de slechte wegkwaliteit was ook de vermoeidheid een probleem. Zeker de laatste 3 etappes die veel ’s nachts gereden worden waren erg zwaar.

Geweldig avontuur
Gelukkig zijn ze zonder noemenswaardige incidenten de finish over gekomen. Het avontuur was geweldig!

De uitzichten, het noorderlicht, het was allemaal even mooi. Tijdens de rustdag hebben ze een tocht gemaakt met sledehonden en op sneeuwscooters gereden. En ondanks de kou (-40 ℃) was het een geweldige ervaring.

Moe maar voldaan kwamen zij de finish over. Ondanks de moeilijke momenten kijken zij met heel veel plezier terug op deze unieke ervaring. Onder luid gejuich van vrienden, familie en collega’s werd het avontuur afgesloten met de overhandiging van de cheque aan Haarwensen. Hun inspanningen hebben geresulteerd in een donatie van € 13.398,32!

Van dat mooie bedrag kreeg iedereen het weer helemaal warm. Monique en Casper bedankt voor jullie geweldige inspanningen!

Ben je benieuwd naar de beelden? Bekijk dan de speciale Arctic Challenge uitzendingen op SBS6:

Aflevering 1:
Zondag 6 maart 12:30 uur (herhaling Zaterdag 12 maart 16:00 uur)
Aflevering 2:
Zondag 13 maart 12:30 uur (herhaling Zaterdag 19 maart 16:00 uur)
Aflevering 3:
Zondag 20 maart 12:30 uur (herhaling Zaterdag 26 maart 16:00 uur)


Terug naar het overzicht