Wigkid Ride – 2.800 kilometer fietsen voor Haarwensen

Wigkid Ride – 2.800 kilometer fietsen voor Haarwensen

09 februari 2016

Kim Schurink (25 jaar) en Demi van Bodengraven (18 jaar) zijn tijdelijk woonachtig in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Naast genieten van het Portugese leven werken zij daar ook om ervaringen op te doen. De meiden zagen het niet zitten om hun buitenlandse avontuur af te sluiten met een 3 uur durende vliegreis naar huis. Daarop besloten zij om het vliegtuig te verruilen voor de fiets. De reis van maar liefst 2.800 kilometer is al een uitdaging op zich, maar Kim en Demi gaan voor een groter doel, heel veel geld voor Stichting Haarwensen ophalen.

Demi en Kim leerden elkaar kennen tijdens hun werk in Portugal. Steeds vaker trokken zij ook na het werk met elkaar op. In een korte tijd leerde zij elkaar steeds beter kennen en kwamen zij erachter dat zij veel dezelfde interesse hadden. De meiden hadden het zo gezellig dat ze inmiddels een relatie met elkaar hebben.

Kim heeft vanaf haar vertrek naar Lissabon al geroepen dat zij op de fiets terug wilde keren naar Nederland. Demi hoefde hier niet lang over na te denken en vergezeld haar met veel plezier op deze lange reis terug. Hun tocht begint in Lissabon, waarna ze in een maand tijd naar het kantoor van Haarwensen gaan fietsen, meer dan 2.800 kilometer naar het noorden. Hun doel is om dagelijks zo’n 100 kilometer te fietsen. De overnachtingen worden zo goedkoop mogelijk geregeld bij hostels en campings op de route.

Tijdens deze fietstocht gaan ze niet alleen de fysieke uitdaging aan, maar ze zetten zich ook in voor Haarwensen. Zowel Kim als Demi hebben hun haar reeds gedoneerd en willen met deze actie Haarwensen nog bekender maken. Zij willen zoveel mogelijk pruiken bij elkaar fietsen voor kinderen en jongeren met een ‘Haarwens’.

Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.
Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

Het doel is om €5000 euro op te halen. Met dit bedrag kunnen er zeker 3 haarwerken aan zieke kinderen worden weggeven. Zowel particulieren als bedrijven kunnen sponsoren. Bij donatie van een groot bedrag wordt de naam/logo op de pagina vermeld en in aftitelingen van filmpjes geplaatst.
De voorbereidingen zijn al in volle gang. Helpt u hen mee om hun doel van € 5.000,- te realiseren? Bekijk dan snel de sponsorpagina op www.dreamordonate.nl


Terug naar het overzicht