Kinderen en minister Schippers slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum

Kinderen en minister Schippers slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum

10 februari 2016

Onder grote belangstelling sloegen kinderen en minister Schippers gisteren de eerste paal van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Hiermee is de bouw van het Prinses Máxima Centrum echt begonnen!

Kinderen met kanker worden momenteel behandeld in de kinderoncologische centra van zeven universitair medische centra (UMC’ s). Met het slaan van de eerste paal wordt er een startsein gegeven aan de bouw van het Prinses Máxima Centrum, begin 2018 zal dit centrum haar deuren openen voor alle kinderen met kanker. Door alle zorg te concentreren kunnen alle kinderen door de beste specialisten uit het land geholpen worden. Dit komt ten goede aan de genezing van kanker.

Haarwensen stelt zich ten doel om prominent in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie vertegenwoordigd te zijn. Met de intrek van Haarwensen in het Prinses Máxima Centrum kan Haarwensen deze kwetsbare groep kinderen nog beter van dienst zijn. Door onze aanwezigheid in het PMC wordt een belastende reis voor zowel de ouders als kinderen bespaard gebleven. De kinderen kunnen voor, na of tussen de afspraken bij de artsen langs komen om de haarwerken te zien en eventueel aan te meten. Door het in gebruik nemen van een salon in het centrum is de drempel om binnen te lopen voor het verkrijgen van informatie laag. De verwachting is dat de kinderen op deze manier sneller geneigd zijn om informatie in te winnen. En dus niet ongewenst meer kaal hoeven zijn.

Tevens krijgen de kinderen in de salon een ontspanningsruimte. Hier kunnen zij met lotgenootjes of leeftijdgenootjes heerlijk ontspannen en hun haarwerk nog mooier maken. Dit kunnen zij zelf doen, maar ook laten doen door een professionele kapper.

Minister Schippers, vlak voordat de paal daadwerkelijk werd geplaatst: “Het Prinses Máxima Centrum is een uniek project en ik heb groot respect voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt”. Door topzorg te concentreren kan er nog beter worden gewerkt aan het vergroten van de overlevingskans en kwaliteit van leven.


Terug naar het overzicht