Bijzondere actie van Miss Gabriëlle

Bijzondere actie van Miss Gabriëlle

02 maart 2016

Ik ben Gabriëlle Hendriks, 21 jaar en woonachtig in Voorburg. Op 21 februari was ik uitgenodigd voor de casting dag van Miss beauty of Zuid-Holland. Ik ging naar deze dag, maar ik had nooit verwacht dat ik uiteindelijk in de finale zou staan met nog 14 andere beauty’s. Ik ga nu natuurlijk voor de overwinning, maar wat mij vooral aansprak aan deze missverkiezing is stichting Haarwensen die zij ondersteunen. Dit omdat ik een meisje in mijn leven heb leren kennen die ik door deze stichting heb zien veranderen.

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Pabo. Ik liep tijdens mijn studie stage in een klas waarin een meisje zat met Alopecia. Alopecia is een ziekte waarbij de haarwortels zijn aangetast. Hierdoor vallen haren op de aangetaste plaatsen uit. Het meisje had er alles voor over weer haar te hebben, maar pruiken zijn zeer duur en maar een klein gedeelte wordt door de verzekering vergoed. De ouders van het meisje konden de pruik daardoor niet betalen.

Uiteindelijk is het meisje in contact gekomen met stichting Haarwensen en hebben zij haar de keuze kunnen bieden uit verschillende pruiken van een hoogstaande kwaliteit, zonder dat zij hier voor hoefde te betalen! Dit haar wordt door mensen aan de stichting geschonken. Het meisje heb ik deze tijd zien opbloeien van een onzeker, verdrietig en angstig meisje naar een zelfverzekerde, sterke, jonge vrouw. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Ook haar leerresultaten gingen omhoog, waardoor ik mij ervan bewust geworden ben hoe sterk lichaam en geest samenhangen. Nu ik verder studeer aan de opleiding Onderwijswetenschappen is dat dan ook mijn visie op het onderwijs. Goed in je vel zitten is een noodzakelijke voorwaarde om tot leren te komen en optimaal in de maatschappij deel te kunnen nemen.

Toen ik hoorde dat Miss Beauty of the Netherlands deze stichting ondersteunt, was het voor mij daarom vanzelfsprekend om mij in te willen zetten voor deze stichting om ervoor te zorgen dat kinderen beter in hun vel zitten.
Door donaties van haar en financiële giften kan de stichting de pruiken kosteloos aan kinderen aanbieden die dat nodig hebben.

Door op mij te stemmen om Miss Beauty of Zuid-Holland te worden doe jij tegelijkertijd een financiële gift aan stichting haarwensen. Ik maak namelijk voor elke stem die ik krijg 0,50 cent over naar stichting haarwensen tot een maximum van 500 euro. Sms Poll Zuid Holland Gabrielle naar 3010 en zorg ervoor dat stichting Haarwensen deze kinderen kan verblijden met een prachtige pruik.

Bedankt alvast!


Terug naar het overzicht