Ray van den Berg Kappers – The 50 Years of Great Hair

Ray van den Berg Kappers – The 50 Years of Great Hair

12 mei 2016

Het is 5 mei 1966 als Henk van den Berg zijn salondeuren voor het eerst opent voor het publiek. 50 jaar later is de salon nog steeds in bedrijf. Inmiddels heeft Henk van den Berg zijn werkzaamheden overgedragen aan zijn zoon Ray van den Berg. In de afgelopen 50 jaar is de salon enorm gegroeid. Naast knippen en kleuren kan men hier ook terecht in de make-up studio en de haarwerksalon.

Ray van den Berg haarwerken is met zijn haarwerksalon, welke gerund wordt door zijn vrouw Laura een steunpunt van Haarwensen. Jaarlijks krijgen 10-tallen kinderen hier een prachtig haarwerk aangemeten. En als steunpunt van Haarwensen hebben zij alle activiteiten in het teken van Haarwensen gezet.

De ‘feestweek’ begon met een speciale haardonatie dag. Maar liefst 9 mensen namen plaats in de stoel om hun kapsel drastisch te laten veranderen. Alle afgeknipte vlechten werden vervolgens ingezameld om te laten verwerken tot pruik.

Op woensdag werd er een speciale kidsday georganiseerd. Kinderen konden zich laten schminken, er stond een springkussen voor de deur en er was volop ijs verkrijgbaar.

De donderdag en vrijdag waren heerlijke dagen voor de volwassenen. Terwijl hun hoofdhuid gemasseerd werd in de wasbak, een kleurtje werd ingezet of als het kapsel even werd bijgepunt werden de klanten verwend met lekkere hapjes van restaurant Ome Pietje, heerlijke wijnen van Bistro ‘t Schippersrijk en live muziek door Trio Melloos en Koen Raadt.

Overigens kreeg iedereen elke ochtend een heerlijk kopje koffie met gebak (het was tenslotte feest) aangeboden door Wim Koelman.

Voor de klanten was het een feestje om te komen, maar ook voor de medewerkers was het een eer om te mogen werken. Ze kijken allen terug op een zeer gezellige en vooral geslaagde week. Met als mooi eindresultaat € 527 voor Haarwensen.


Terug naar het overzicht