Utopianen steunen Haarwensen

Utopianen steunen Haarwensen

02 juni 2016

Begin 2014 opende Utopia haar deuren. Een groep van 15 zeer diverse mensen zeiden hun oude leven gedag en namen hun intrek in Utopia. Dit bestond toen uit enkel een kale loods op een onbewerkt stuk land, met enkel de aansluitingen voor water en elektriciteit. Aan de nieuwe inwoners de taak om hier een leefbare omgeving te maken. Nu zo’n 2,5 jaar verder is de oude loods verbouwd tot een mooie leefruimte wat van alle gemakken is voorzien.

Inmiddels zijn er al veel bewoners gekomen en gegaan. Sinds april 2015 is Gina een Utopiaan. Voordat Gina haar oude leven gedag zei was zij al 7 jaar kapster. De passie voor het haar heeft zij in Utopia niet kunnen loslaten. Daarom heeft zij hier haar eigen kapsalon.

Als kapster wil Gina niet alleen haar klanten blij maken, maar ook kinderen die (tijdelijk) geen haar meer hebben. Daarom zet zij zich in voor Haarwensen. Mensen die haar willen doneren worden door Gina gratis geknipt worden. Daarna zette zij zich samen met de andere Utopianen tot 29 mei jl. extra in voor Haarwensen.

Op de woensdag van de actieweek waren vertegenwoordigers van Haarwensen uitgenodigd om meer te vertellen over Haarwensen. Deze presentatie is ook door de kijkers van de livestreams goed bekeken. Toen Gina de volgende dag de e-mailbox opende, kwam er een e-mail binnen dat de eerste € 1.500,- al was gestort door een kijker. Een geweldige start van de door haar geïnitieerde actie.

Verder hebben ze een meet & greet georganiseerd, er is een veiling gehouden en tijdens de markt op 29 mei stond Haarwensen volop in de belangstelling. Tot slot konden mensen ook vrije giften storten op de rekening van Utopia.

Met de gulle gift van de kijker ging het hard met de donaties. Voorafgaand aan de actie week had Gert-Jan beloofd om zijn volle haarbos bij meer dan € 1.500,- aan donaties er af te laten scheren. Dit moment kwam sneller dan gedacht, maar hij hield woord. Trots scheerde Gina zijn geliefde lokken eraf.

Tijdens de Utopiamarkt kwamen veel bezoekers om de Utopia beleving zelf te ervaren. Daarbij bezochten zij ook de verschillende kramen die aanwezig waren op de markt. Ook Haarwensen was aanwezig op de markt en kreeg veel aandacht van de bezoekers. Als klap op de vuurpijl mocht Gina ook nog vlechten afknippen ter donatie van een haarwerk.

De markt werd feestelijk afgesloten met het overhandigen van de cheque aan de vertegenwoordigers van Haarwensen. Op de cheque kon het mooie bedrag á € 3.058,65 worden geschreven.

Utopianen bedankt!


Terug naar het overzicht