Haarstudio Masha overhandigt cheque aan Veerle

Haarstudio Masha overhandigt cheque aan Veerle

02 juni 2016

Haarstudio Masha overhandigde dinsdagmiddag een cheque van 1.500 euro aan Stichting Haarwensen. Deze is in ontvangst genomen door Marleen van Boxtel, vrijwilliger van Haarwensen en haar dochter, Veerle (7), die een haarwerk draagt omdat ze alopecia heeft. De cheque is de opbrengst van de collectebus die tijdens de jubileummaand april op de balie van de kapsalon stond.

"Wij vinden het heel vanzelfsprekend dat we haar hebben", vertelt eigenaresse Masha Hulscher. "Maar dat geldt niet voor iedereen." Daarom zet ze zich al geruime tijd in voor de stichting. Tijdens de jubileummaand, waarin het 25-jarige bestaan van de kapsalon gevierd werd, besloot Masha zich extra in te zetten voor de stichting. Ook de klanten werkten mee in het proces: in plaats van bloemen en attenties werd goed gehoor gegeven aan de oproep te doneren om de benodigde 1.500 euro voor een haarwerk bij elkaar te krijgen. Maar Masha ontving ook haardonaties, zoals die van een 10-jarige jongen. "Vaak zit daar een verhaal achter", zegt Masha. "En we kregen zelfs enveloppen van anonieme afzenders met daarin geld!" Naast de donaties aan Stichting Haarwensen kregen de klanten in de maand april ook een petit four bij de koffie en een opvouwbare en herbruikbare boodschappentas cadeau.

Masha kijkt ondertussen alweer vooruit: "Ik doe mee aan de verkiezing van leukste kapsalon van het jaar 2016." Eerder in de jaren 2012, 2013 en 2014, werd de kapsalon verkozen tot leukste kapsalon van de gemeente Sint-Michielsgestel. Dat was op dat moment het doel voor Masha. Nu wil ze, mocht ze weer gemeentewinnaar worden, doorstomen tot leukste kapsalon van Nederland. Al was het alleen al om Stichting Haarwensen nóg meer bekendheid te geven. Met dit doel gaat Masha ook meedoen aan 'Op en Top Gestel 2017'. Op deze ondernemersbeurs zal ze 'live' enkele modellen van hun lange haren verlossen ten gunste van de stichting. "Ik zie de inspanningen voor Stichting Haarwensen als verlengstuk van mijn vak; ik sta voor mooi haar", legt Masha uit.

Bron: Mooi Gestel.nl

 


Terug naar het overzicht