9 jarige haalt 8 staarten en 876.16 euro op

06 juli 2011

De 9 jarige Hedy uit Haaksbergen was al heel lang met Stichting Haarwensen bezig. Dit was echter niet voor iedereen zichtbaar. Zij was namelijk bezig met het laten groeien van haar haar. Na 18 maanden sparen was het dan eindelijk zover. De schaar werd in haar lange haren gezet. Haar nieuwe korte kapsel wekte veel nieuwsgierigheid bij de mensen op. En na het vertellen van haar verhaal, ontving ze ontzettend veel positieve reacties. Samen met haar meoder, Eveline, besloot ze om een actie te organiseren, om Stichting Haarwensen meer bekenheid te geven.

Met hulp van vrienden en familie heeft Hedy allemaal spaarpotjes gekutseld.Deze mocht zij bij zo´n 30 ondernemers uit Haaksbergen op de toonbank zetten. Enkele weken lang heeft het winkelend publiek hier hun kleine (en soms zelfs groot) geld in achtergelaten. Uiteindelijk heeft dit maar liefst 876,16 euro opgeleverd.

Maar alleen een geld donatie vond ze niet voldoende, daarom werd er ook een grootschalige zoekactie naar staarten opgezet. En niet zonder resultaat. Acht mensen hebben hun oude staarten ingeleverd, of wel hun eigen lange haren afgeknipt, om het aan de stichting te kunnen doneren. Van kleine vlechtjes tot een hele lange vlecht van maar liefst 60 cm.

Stichting Haarwensen wil alle ondernemers, geld- en haardonateurs bedanken voor hun bijdrage. Maar Hedy en haar moeder Eveline in het bijzondder. Zonder hen, had de actie nooit bestaan!

Terug naar het overzicht