Studenten Kappersopleiding Scalda halen € 1.250,- op voor Haarwensen

Studenten Kappersopleiding Scalda halen € 1.250,- op voor Haarwensen

15 juli 2016

Studenten van de kappersopleidingen van Scalda hebben een bedrag van € 1250 opgehaald voor Stichting Haarwensen. Het bedrag werd door een aantal studenten symbolisch aangeboden middels een cheque aan Lindsay en Celise van Hairstudio Double uit Goes, die de Stichting Haarwensen vertegenwoordigde.

Het hele jaar hebben de studenten activiteiten bedacht en uitgevoerd om geld op te halen voor dit goede doel. Er werden broodjes hamburgers, snacks en zelfgemaakte kaartjes verkocht. De studenten organiseerden haarmiddagen waarbij haar werd ingevlochten of opgestoken voor het goede doel. Ook collecteerden ze in kapsalon Hairport, het leerwerkbedrijf van de kappersopleiding. Een dochter van een van de docenten (11) liet haar lange zwarte haar knippen en schonk dit aan Haarwensen. Alle acties samen resulteerde in een prachtig bedrag.

Stichting Haarwensen
“We zijn enorm trots dat we deze cheque mogen aannemen namens Stichting Haarwensen,” legt Lindsay van Hairstudio Double uit. “Zelf doneren we al het haar wat we afknippen bij klanten aan Stichting Haarwensen. Van het haar maken zij prachtige pruiken voor kinderen die door kanker, kankerbehandelingen of andere ziektes geen eigen haar meer hebben. Maar ook geld is hart nodig! Een pruik maken kost ongeveer 1500 euro.” Daarom verhoogt Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging het bedrag tot € 1500, zodat op z’n minst één ziek kindje kan worden blij gemaakt met een prachtige natuurlijke pruik.

Trots op de studenten
“Het is fijn om de maatschappelijke betrokkenheid bij onze studenten te zien,” vertelt Anita Hagen- de Pundert, teamleider van de kappersopleiding. “Het is juist daarom dat wij deze activiteiten belangrijk vinden voor ons onderwijs. Ik ben enorm trots op de inzet van de studenten en de hoogte van het bedrag. ”


Terug naar het overzicht