Camping De Pampel op zijn kop voor Haarwensen

Camping De Pampel op zijn kop voor Haarwensen

08 augustus 2016

Op zondag 31 juli 2016 vond alweer de 13de knipdag in Apeldoorn plaats. De eerste knipdag werd georganiseerd door Kees Groeneveld. Hij was ongeneselijk ziek en zijn laatste wens was om Haarwensen op de kaart te zetten. De heer Groeneveld heeft de eerste knipdag meegemaakt. Maar na lang vechten heeft hij in november 2011 de strijd tegen kanker verloren. De heer Groeneveld heeft vele mensen geïnspireerd. De door hem bedachte knipdagen zijn dan inmiddels ook een terugkerend evenement geworden. Elke keer een stukje groter. Zijn doel, om Stichting Haarwensen bekend te maken in heel Gelderland is dan ook goed gelukt. De broer van de heer Groeneveld Dirk, zet zijn werk voort.

De 13de knipdag is mede mogelijk gemaakt door Camping de Pampel in Hoenderloo. De Pampel stelde namelijk haar locatie beschikbaar voor de knipdag. Na wat opstartproblemen in de morgen, gingen tientallen vrijwilligers aan de slag om de dag te laten slagen. De zon scheen heerlijk en veel campinggasten kwamen kijken wat er allemaal gaande was.

Want er was genoeg te doen; tientallen marktkooplieden verkochten hun spullen, er waren ballonvouwers, een hilarische clown, er konden cup cakes versierd worden, nagels gelakt worden en er werd natuurlijk veel haar geknipt. Zo’n 15 mensen namen plaats in de kappersstoel van één van de vele vrijwillige kappers. Zij hadden maanden-, soms zelfs jarenlang hun haar laten groeien om te doneren.

De haardonoren werden vanzelfsprekend gratis geknipt en prachtig opgemaakt door de professionele visagiste gefotografeerd. Iedere haardonor ontvangt de bewerkte foto’s op het opgegeven e-mailadres.

Naast het verzamelen van vlechten werd er ook geld ingezameld. Zo konden mensen zich voor € 12,50 laten knippen door het ervaren kappersteam. Ook stelde een aantal marktkooplieden een deel van hun omzet af aan Haarwensen. Voorafgaand aan de knipdag hebben verschillende kinderen zich ook al ingespannen voor Haarwensen. Twee zusjes doneerde zo’n € 25,- van hun eigen zakgeld en een 6-jarig meisje heeft stickers verkocht en de opbrengst á € 7,- aan Haarwensen geschonken.

Om de dag goed af te sluiten kwam VoiceKids deelneemster Imani Al Ebate een optreden geven. Imani was in 2014 haardonor #100 in het Oprheus. Ondanks haar geblesseerde arm en kwakkelende gezondheid kwam zij naar de knipdag om de dag een extra feestelijk tintje te geven.

Al met al weer een zeer geslaagde knipdag. Afgelopen week hebben Dirk en zijn vrouw Dora de 60 afgeknipte en ingeleverde vlechten en de opbrengst á € 300,- overhandigd.

Via deze weg wil Haarwensen alle haardonateurs, bezoekers, marktkooplieden, ballonvouwers, vrijwilligers en ieder ander die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme!


Terug naar het overzicht