De Haarwensen lopers van de 100ste Nijmeegse Vierdaage

De Haarwensen lopers van de 100ste Nijmeegse Vierdaage

06 september 2016

Tussen de 50.000 Vierdaagse lopers waren 2 mensen erg speciaal voor Haarwensen. Zij liepen niet alleen voor de ervaring, maar ook om geld in te zamelen.

Lees hier hun ervaringen;

Loper 1: Angela Vegelin

Ik ben Angela Vegelin, ik ben 29 jaar en woon in Deventer. 19 juli 2016 was het dan eindelijk zover! De 100ste Nijmeegse vierdaagse! Voor mij was dit de tweede keer dat ik de vierdaagse ging lopen en ik had er voor gekozen om voor stichting Haarwensen te lopen.

Waarom Stichting Haarwensen?
Ik werk bij kapsalon Pavette in Gorssel en wij zijn steunpunt van stichting Haarwensen, tijdens mijn werk ontmoet ik regelmatig kinderen die een haarwerk nodig hebben en daardoor zie ik ook hoe blij de kinderen zijn met een haarwerk. Door mijn ervaring vanuit de kapsalon weet ik hoe arbeidsintensief en kostbaar het maken van een haarwerk is en dat stichting Haarwensen daarom ook afhankelijk is van financiële giften om dit mogelijk te maken. Op deze manier hoop ik een mooi bedrag op te halen voor stichting Haarwensen zodat we nog meer kinderen blij kunnen maken met een mooi haarwerk.

De ervaring:
Wat was het weer een prachtig feest en een geweldige sfeer. Ik had op mijn rugzak een shirt van Stichting Haarwensen vastgespeld en heb daar vele reacties op gekregen. Mensen die hun haar wel eens gedoneerd hebben of iemand kent die haar gedoneerd heeft tot militairen die niet wisten wat stichting Haarwensen precies doet (uiteraard heb ik ze dat haarfijn uitgelegd). Lichamelijk was de vierdaagse goed te doen, ik merkte wel dat door de hitte mijn energieniveau na de tweede dag erg laag was en ik het daardoor mentaal ook soms best zwaar had. Doordat ik voor Stichting Haarwensen de vierdaagse liep had ik een stok achter de deur en kon ik mijzelf ook goed motiveren om ondanks de vermoeidheid toch door te gaan. Het was weer een mooie ervaring en ik ben blij dat ik een steentje bij heb kunnen dragen om een kindje blij te kunnen maken met een mooi haarwerk.

Loper 2: Hasse Horvers (11 jaar)

Waarom Stichting Haarwensen?
‘’Een vriendinnetje van mij heeft geen haren door een ziekte. Ik denk dat veel kinderen een pruik zouden willen in haar situatie, natuurlijk zo mooi mogelijk met echt haar. Ik heb 2 x mijn haar gedoneerd en nu wil ik zorgen voor zo veel mogelijk geld.

Ik ben best een ijdeltuit, ik heb graag telkens ander haar. Soms lang, soms kort. Soms los, soms in een vlecht. Ik hou van mijn haar. En dat wil ik ook voor andere kinderen. Daarom doneerde ik 2 x mijn haar en wil ik nu voor 2 pruiken geld ophalen. Eigenlijk voor nog een pruik meer, want dan knipt mama haar haar af en mag ik beslissen wat voor kapsel mama krijgt!!’’

De ervaring:
De aanloop naar de Vierdaagse was een drukke periode voor Hasse, naast de vele uren trainen moest er namelijk ook geld opgehaald worden. Hasse had als doel om € 4.500,- op te halen, een gigantisch bedrag. Als Hasse dit bedrag zou halen, mocht zij het nieuwe kapsel van haar moeder uitzoeken. De moeder van Hasse ging namelijk haar eigen haar doneren aan Haarwensen. Het nieuwe kapsel van moeders had Hasse al snel bedacht, een kort kapsel met een hagedis in het haar geschoren. Behoorlijk gewaagt, maar voor Hasse is niets te gek.

De weken voor de vierdaagse heeft zij haar uiterste best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Natuurlijk werden vrienden en familie benadert, maar ook onbekenden werden aangesproken. Iedereen was vol lof over de goede actie van deze jonge deelmeester. Eetcafé het Eiland stond de fooi af. En de bakker heeft wekenlang al haar klanten verteld over de actie van Hasse. Elke week ging zij langs om de opbrengsten op te halen. Met alle initiatieven van anderen stond de teller al snel op € 1.500, een prachtig bedrag, maar dat smaakte naar meer! Gelukkig hielp haar school ook mee met een flessenactie en bleven de donaties van particulieren ook binnen stromen. Ook tijdens de Vierdaagse zelf had zij haar spaarpotje meegenomen. Veel lopers hoorden haar verhaal aan en doneerden maar al te graag een donatie.

Op de laatste dag van de zomervakantie kwam Hasse eindelijk het eindbedrag bekend maken. Samen met haar moeder (inmiddels met een kort paars kapsel) vertelde zij over haar ervaringen en glunderde zij bij het vertellen dat zij maar liefst € 3.057,- had opgehaald.

Behalve Hasse is Haarwensen ook haar begeleiders tijdens de Vierdaagse erg dankbaar. Ondanks het warme weer weken haar beide opa’s niet van haar zijde. Samen met de vaders van haar ouders heeft zij met heel veel plezier de Vierdaagse zonder problemen uitgelopen. En op de vraag of ze en het nog een keer zou doen, antwoorde ze volop JA. Ze had genoten!

Totale opbrengst: € 3.367,-


Terug naar het overzicht