Meer dan 1.000 mensen Lopen Tegen Kanker

Meer dan 1.000 mensen Lopen Tegen Kanker

12 oktober 2016

Op zondag 9 oktober is de 6e editie van ‘Lopen Tegen Kanker’ gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement in Warmond en omgeving. Duizenden mensen namen deel aan dit wandel/hardloop evenement. Hiermee is veel geld opgehaald, waaronder voor Haarwensen.

De gehele zaterdag heeft een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om de zondag zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De sportzaal werd omgetoverd tot een mooie ontvangsthal, waar mensen konden wachten, rusten, eten/drinken en zelfs geknipt konden worden.

Om 9.00 uur werd iedereen voorbereid op de sportieve prestatie met een warming up. Vervolgens mocht iedereen met opgewarmde spieren starten aan de loop.

Omstreeks 12.00 uur kwam iedereen voldaan over de finish heen. Toen iedereen enigszins bijgekomen was nam de organisatie het podium over. Het was de hoogste tijd om te laten zien waar de sporters zich voor hadden ingezet, namelijk de goede doelen! Als hoofddoel kreeg Haarwensen het podium om haar verhaal te vertellen. Na een korte introductie over de doelstellingen van Haarwensen, kwam de 19-jarige Esley aanbod. Ongeveer een jaar geleden droeg zij namelijk zelf een haarwerk van Haarwensen. Door chemokuren was zij al haar eigen haar verloren. Ademloos luisterden de aanwezigen naar haar indrukkende verhaal. Met het tonen van de foto’s kon iedereen zien wat het dragen van een haarwerk voor Esley had betekend.

Na dit emotionele verhaal kwam een dansgroep het podium op. Het thema van dit jaar ‘In je kracht staan’ werd door de dansgroep tot leven gebracht. Om de dag goed af te sluiten maakte de organisatie de opbrengst van het evenement bekend. Verschillende goede doelen kregen ‘hun cheque’ aangeboden. Er werden mooie bedragen uitgedeeld. Omdat Haarwensen dit jaar het hoofddoel was, mocht zij een donatie van maar liefst € 10.000,- in ontvangst nemen. Een prachtig bedrag waarmee Haarwensen maar liefst 6 kinderen van een haarwerk kan voorzien.

Haarwensen wil de familie van Esley bedanken voor hun aanwezigheid. Ook de vrijwilligers en deelnemers aan Lopen Tegen Kanker. Hartelijk bedankt voor de geweldige inzet en super dag.

Bron: http://www.lopentegenkanker.nl/


Terug naar het overzicht