Beklimmers Mont Ventoux doneren 12.000 euro!

Beklimmers Mont Ventoux doneren 12.000 euro!

11 november 2016

Groot Verzet tegen Kanker, de jaarlijkse actie van Stichting Mont Ventoux, heeft tijdens de jubileumeditie het fantastische bedrag van € 887.561,- opgebracht. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de afterparty in Theather De Meenthe in Steenwijk.

Met deze afterparty werd de 10de editie van het evenement afgesloten. Tijdens de afterparty werd terug gekeken naar dit prachtige weekend op die vreselijke berg. Honderden mensen hebben de berg lopend of met de fiets beklommen. Er deden jonge mensen, wat oudere mensen, hele gezinnen en zelfs scholen aan het evenement mee. Er is veel gelachen en aangemoedigd, en zo nu en dan gehuild van frustratie, ontlading of juist blijdschap. Veel mensen hebben persoonlijke ervaringen met de ziekte kanker. Dit maakt de beklimming extra bijzonder. Gelukkig heeft iedereen de top (met gemak of juist heel veel moeite) veilig bereikt.

Er zijn vele bijzondere verhalen, zoals die van Joshua, hij heeft vier keer meegedaan. De eerste keer deed hij mee omdat hij werd geïnspireerd door de verhalen van Rein Gaastra, die hem toen behandelde aan een blessure. De derde keer was hij als eerste hardloper boven. Voor deze editie volbracht hij een enorme uitdaging: binnen 24 uur drie maal de Ventoux hardlopend beklimmen. Toch was de sportieve uitdaging niet de belangrijkste reden om vier keer mee te doen. 'Je ontmoet mensen, je hoort hun verhalen. Dat raakt me. Ik wilde dit vaker meemaken.'

In de weken voorafgaand aan de beklimming hebben de deelnemers hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Dit heeft geresulteerd in een totale opbrengst van maar liefst €887.561,-. Van dit bedrag wordt € 532.561,- gedoneerd aan het KWF. Het overige deel gaat naar lokale goede doelen. Haarwensen was één van deze lokale goede doelen.

Het is nog onbekend hoeveel deelnemers speciaal voor Haarwensen hebben gelopen of gefietst, maar de opbrengst is al wel bekend. Patricia Burgraaf en Steffie Verlaan van Haarwensen kregen een cheque ter waarde van € 12.000,- overhandigd. Een prachtig bedrag waarmee de Stichting 8 kinderen kan voorzien van een prachtig haarwerk gemaakt van echt haar!

Meedoen aan Groot Verzet tegen kanker is een avontuur voor het leven. Wilt u dit ook ervaren? Houd de website van www.grootverzettegenkanker.nl dan in de gaten. Naar verwachting start de inschrijving eind dit jaar nog!

Graag bedanken wij de organisatie voor de keuze voor Haarwensen. Wij zijn vereerd om als goed doel aan dit evenement verbonden te mogen zijn. Ook alle deelnemers willen wij natuurlijk heel hartelijk bedanken voor hun inzet en de bijzonder grote donatie!

Bron: www.grootverzettegenkanker.nl


Terug naar het overzicht