Paul de Leeuw ontvangt Haarwensen onderscheiding!

Paul de Leeuw ontvangt Haarwensen onderscheiding!

04 april 2017

Paul de Leeuw is de afgelopen jaren al een aantal keer betrokken geweest bij Haarwensen en noemde zichzelf eerder de mascotte van de Stichting.
Nadat hij in 2008 het eerste haarwerk van Haarwensen weggaf aan Milou, mocht hij tijdens het vijfjarig jubileum een speciaal Haarwensen kinderboek aan de ouders van de - inmiddels overleden- Milou overhandigen.
Paul de Leeuw is inmiddels bijna 10 jaar als stille mascotte aan de Stichting verbonden en Haarwensen wil hem graag hiervoor een onderscheiding uitreiken.

De Stichting is gestart nadat Yvonne de Boer, onderneemster met een eigen (haarwerk)salon in het AMC, in 2007 te gast was bij de show ‘’Mooi! Weer de Leeuw’’ van Paul de Leeuw. Daar mocht zij een lange paardenstaart van de toen twaalfjarig Ischa afknippen. Ischa had de wens om van haar afgeknipte haar een haarwerk te laten maken voor een ziek kind dat geen haar meer had.
Een haarwerk gemaakt van écht haar kost zo’n €2000 - €3000,- euro. Veel ouders hebben dat geld niet. Na de uitzending werd er massaal gereageerd. Hierdoor heeft Yvonne het idee voortgezet in de vorm van Stichting Haarwensen.

Haarwensen is bijna 10 jaar actief in Nederland en inmiddels zijn er al meer dan duizend kinderen voorzien van een gratis haarwerk gemaakt van écht haar. Sinds februari van dit jaar krijgen ook de Belgische kinderen de mogelijkheid om kosteloos een haarwerk te dragen. De kosten voor deze haarwerken worden geheel betaald uit giften van bedrijven en particulieren.

Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Haarwensen, over de onderscheiding voor Paul de Leeuw: ’’ Hij heeft de afgelopen jaren altijd voor ons klaargestaan en we zijn hem gaan zien als de knuffelbeer van Haarwensen. Ook al heeft hij zijn naam niet officieel aan de Stichting verbonden, wij zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn inzet en hopen wij dat de onderscheiding een speciaal plekje krijgt’’.

De onderscheiding
Yvonne de Boer heeft de onderscheiding persoonlijk aan Paul uitgereikt en hij voelde zich vereerd om het beeldje met de symbolische Haarwensen mascotte ‘’Saartje’’ in ontvangst te mogen nemen.


Terug naar het overzicht