Saartje omgetoverd tot motor pop

Saartje omgetoverd tot motor pop

17 mei 2017

Monique van den Berg is naast kapster en eigenaresse van Zizzors Hairstyling in Almere ook al sinds 2009 fervent motorrijder. Veel vrije uurtjes brengt zij door op haar eigen Harley Davidson. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van haar trots is zij nauw betrokken bij één van de meest actieve Harley Davidsonclubs; de Rock City Chapter uit Amersfoort.

Toen de organisatie haar leden vroeg goede doelen aan te dragen voor de Charityrit wist Monique wat haar te doen stond. Naast haar liefde voor motoren beoefend zij ook met veel passie haar vak uit. Zij knipt hierbij regelmatig mensen die hun lange haar aan Haarwensen doneren. Omdat zij deze keer iets anders wilde doneren dan haar, gaf ze Haarwensen op als goed doel. Veel stoere (iets wat kalende mannen) konden zich in dit goede doel vinden en stemden massaal voor Haarwensen.

In de weken voorafgaand aan de Charity rit werden er al veel activiteiten georganiseerd om een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Tijdens de start van het seizoen stond Haarwensen natuurlijk volop in de schijnwerpers. Tijdens de open dag kwam Monique en haar kappersteam in actie door veel mensen in ruil voor een donatie te knippen. Er werd een stampottenrit georganiseerd en zelfs tijdens een tocht in Duitsland was iedereen in de weer om zoveel mogelijk geld voor Haarwensen op te halen.

Speciaal voor deze gelegenheid werd mascotte Saartje omgetoverd tot een motordiva. Compleet met een passend Motorsaloon T-shirtje werd zij aan zoveel mogelijk mensen verkocht. Op 13 mei werd de actieperiode afgesloten met de befaamde charityrit. De organisatie had een prachtige rit tussen vele landerijen, door het Groene Hart naar het kantoor van Haarwensen uitgezet. Tijdens de bewolkte, maar droge dag reden er meer dan 40 motoren (veelal vergezeld met Saartje) de prachtige route. Na een pitstop bij Haarwensen vervolgde de route richting de motorsaloon in Amersfoort. Daar werden de motorrijders opgewacht door 2 vrijwillige muzikanten en natuurlijk de organisatie. Toen alle zware motoren veilig geparkeerd stonden mocht Monique samen met Ton Distel de cheque á € 4.000,- aan Haarwensen overhandigen.

Een record bedrag dat onder luid applaus werd toegejuicht door de leden van Rock City Chapter Amersfoort.


Terug naar het overzicht