Record opbrengst van communicantjes de Dolfijn uit Heino

Record opbrengst van communicantjes de Dolfijn uit Heino

24 mei 2017

De vraag; ‘Wat krijg ik van jou als ik mijn haar laat afknippen?’ is de afgelopen week veelvuldig gesteld door de leerlingen van basisschool de Dolfijn in Heino. Dit is een onderdeel geweest van de grote goede doelen actie van de kinderen die 21 mei hun communie hebben gedaan. Elk jaar wordt er een goed doel uitgekozen waar de kinderen zich gedurende een aantal weken voor gaan inzetten. Dit jaar was het goede doel ‘Haarwensen’.

De kinderen hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk in te zamelen. Want naast geld, moest er natuurlijk ook haar afgeknipt worden. Dit keer waren het niet alleen vlechten van 30 cm lang die werden afgeknipt. De kinderen waarbij het haar niet lang genoeg was om te doneren, vroegen aan hun omgeving namelijk een donatie voor bijvoorbeeld 10 cm afknippen. En daar werd heel goed op gereageerd.

Annelotte, Elin, Jara, Louise, Zoë en Pien konden én durfden wel 30 centimeter van hun haar af te knippen. Onder professionele begeleiding van de kapsters van AMI Kappers werd er een stoer korter model in hun haar geknipt.

Op 11 mei stond iedereen in de rij in een wel heel bijzondere wasstraat, namelijk de beautywasstraat. Voor kleine bedragen konden de kinderen hun haar laten invlechten, stoere kleuren in het haar krijgen of de nagels mooi laten lakken. Alleen al met deze actie werd € 400,- opgehaald.

Zondag werden de opbrengsten van alle communicantjes verzameld en op een cheque geschreven. Zo’n groot bedrag hadden ze nog niet eerder kunnen overhandigen. Trots lieten ze de cheque zien aan Annelies, initiatiefneemster en vrijwilliger van Haarwensen.


Terug naar het overzicht