Lucilla’s actie levert meer dan 2.000 euro op

Lucilla’s actie levert meer dan 2.000 euro op

19 juni 2017

Lucilla zit in groep 8 van OBS de Krullevaar in Zwolle als ze van de leraar de opdracht krijgt om een spreekbeurt voor te bereiden. Vol enthousiasme gaat ze aan de slag met het verzamelen van informatie. Na een goede voorbereiding mocht zij haar spreekbeurt eind vorig jaar presenteren. Dit ging zo goed, dat ze haar spreekbeurt ook in een andere klas mocht doen. Beide keren eindigden ze haar spreekbeurt met de vraag ‘Zullen we een inzamelingsactie voor Haarwensen houden?’ Dit vonden haar klasgenoten een heel goed idee.

Met elkaar hebben ze door middel van verschillende acties geld ingezameld. Vrijdag 17 februari werd de actie afgerond. Anouk, een ambassadeur van Haarwensen mocht de cheque van maar liefst € 230 in ontvangst nemen. Anouk heeft een vorm van alopecia en een haarwerk van Haarwensen gedragen en kon dus goed vertellen wat er met het geld ging gebeuren.

Afgelopen week kreeg deze actie een verassend staartje. De vader van Lucilla werkt bij de Albert Hen in Zwolle. Artikelen die de Albert Heijn niet meer in de winkel kan verkopen en niet aan de voedselbank mag schenken, worden met veel korting aan de medewerkers verkocht. Deze opbrengst wordt altijd aan een goed doel gegeven. De vader van Lucilla heeft gevraagd of Haarwensen dit jaar het goede doel mocht zijn. Vorige weekend mocht Lucilla uit handen van Martijn Deurloo (sitemanager Albert Heijn distributiecentrum Overijssel) de cheque ter waarde van € 1851,25 in ontvangst nemen. Een heel mooi bedrag waarmee de eindstand van Lucilla’s inzamelingsactie boven de 2000 euro uit komt! Goed gedaan Lucilla!


Terug naar het overzicht