Apeldoorners realiseren knipdag in de Julianatoren

Apeldoorners realiseren knipdag in de Julianatoren

28 juli 2017

Op zondag 23 juli jl. organiseerde Haarwensen in samenwerking met Stichting Lach voor een Dag een knipdag in kinderpretpark Julianatoren. Tijdens deze 15de knipdag konden mensen hun haar doneren aan het goede doel. De Julianatoren beloonde deze dappere donoren met een gratis toegangskaartje voor het pretpark. Ook mochten zij familie en vrienden meenemen die voor slechts € 7,50 toegang kregen. De Julianatoren heeft deze inkomsten volledig aan het goede doel geschonken.

Eenmaal bij de kniplocatie aangekomen werden de donoren verwelkomd door een team van professionele kappers en visagisten, vrijwilligers en Rapunzel. Stichting Lach voor een Dag had gevraagd of Rapunzel, bekend door haar enorme lange vlecht, de haardonoren wilde bijstaan tijdens het spannende moment voor de spiegel. Voor veel mensen was het knipmoment erg spannend en bijzonder. Voor de één was het afknippen van de lange haren een verademing, terwijl de ander overrompelt door emoties enigszins beduusd achterbleef.

Gelukkig werd iedereen enorm in de watten gelegd door het geweldige team van vrijwilligers. Zo ook Maureen Zijlstra. Voor haar was de knipdag niet iets nieuws, zij had al 2 keer eerder haar gedoneerd. Maar deze keer was extra speciaal, het vrijwilligersteam uit Apeldoorn mocht bij haar namelijk de 1.000e vlecht welke in de afgelopen 6 jaar via het vrijwilligersteam uit Apeldoorn ingezameld is, afknippen. Dirk Groeneveld, organisator van de knipdag, Hans van Hans Haarmode en Yvonne de Boer, voorzitter van Haarwensen knipten allen 1 van de 3 vlechten bij Maureen af.

Nog zo’n 50 anderen hebben deze speciale knipdag bezocht om haar te doneren. Daarnaast is er ook nog meer dan 700 euro aan donaties opgehaald. Graag bedanken wij alle haardonoren, vrijwilligers, kappers, visagisten, Stichting Lach voor een Dag en de Julianatoren voor deze prachtige dag!


Terug naar het overzicht