Van vlecht naar haarwerk

Van vlecht naar haarwerk

06 april 2018

Haarwensen krijgt vaak vragen over hoe een haarwerk wordt gemaakt en waarom het zo kostbaar is. Want om één haarwerk te kunnen weggeven heeft Haarwensen maar liefst € 1.500 nodig. Om meer inzicht te geven in dit kostbare proces werd de hulp ingeroepen van één van de ambassadeurs van de stichting: topstylist John Beerens. In een korte film is te zien hoe de nietsvermoedende Anna naar de salon van John komt voor een make-over. We overvallen haar tijdens de knipbeurt, waarna Anna in een voor haar onbekend avontuur stapt. De reis van de afgeknipte vlecht wordt gevolgd die vervolgens symbolisch wordt verwerkt tot een nieuw haarwerk. Bij terugkomst in Nederland wacht Anna nog een bijzondere ontmoeting bij de allereerste haarwerksalon van Haarwensen in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Guusje Nederhorst Fonds

De film is tot stand gekomen door financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds en zal onder andere online en op social media te zien zijn. Daarnaast is er met gesponsorde zendtijd op diverse radiozenders een radiocommercial te horen om heel Nederland te attenderen op het tienjarig bestaan.

Speciale dank

Speciale dank aan Anna Jongen en Helewise Bos voor hun moed. John Beerens Haarstudio, Aderans Philippines en Hairtrends voor hun gastvrijheid. Cheriëtte Lagrouw en Dieter Vanhoof bedankt voor het enthousiasme waarmee jullie aan dit project gewerkt hebben. En het Guusje Nederhorst Fonds voor de financiële support. 


Terug naar het overzicht