De 12-jarige Willem doneert zijn haar én meer dan 900 euro!

De 12-jarige Willem doneert zijn haar én meer dan 900 euro!

28 mei 2018

Het is inmiddels al 2,5 jaar geleden dat Willem voor de eerste keer een grote metamorfose onderging. Geïnspireerd door een verhaal bij het TV-programma ‘Huisje, Boompje, Beestje’ heeft hij in 2012 zijn stoere korte haar laten groeien om te kunnen doneren. Dit is hem destijds zo goed bevallen dat hij daarna wederom zijn haar liet groeien. Vrijdag 11 mei was zijn haar weer lang genoeg
om te kunnen doneren. Er werden maar liefst 5 vlechten afgeknipt.

Maar het doneren van deze prachtige blonde lokken waren niet voldoende voor Willem, hij wilde meer geven. Daarom startte hij in de weken voorafgaand aan zijn knipbeurt een actie. Met hulp van zijn ouders deelde hij zijn verhaal op verschillende social media pagina’s en op zijn eigen blog. Hier werd enorm positief op gereageerd en veel mensen steunden zijn actie maar al te graag.

Ook op zijn handbalclub was hij een bekende verschijning met zijn lange haar. Gewapend met zelfgemaakte collectebussen ging hij het hele verenigingsterrein over om iedereen om een gift te vragen. En niet zonder resultaat want de vele portemonnees werden speciaal voor Willem zijn actie leeggemaakt.

Dinsdag 22 mei werd de actie met een mooi gebaar afgesloten. Onder toeziend oog van zijn ouders en tante overhandigde Willem zijn 5 prachtige blonde vlechten en de vele briefjes en zakjes geld. Na de telling werd er feestelijk geconcludeerd dat hij meer dan € 900,- heeft opgehaald. Een waanzinnige opbrengst van een trotse en vooral dankbare Willem.

 


Terug naar het overzicht