Haarwensen opent haar eerste haarwerksalon!

Haarwensen opent haar eerste haarwerksalon!

16 juni 2018

Stichting Haarwensen schenkt al 10 jaar haarwerken aan kinderen die kaal zijn. Op 16 juni jl. heeft zij haar eigen haarwerksalon in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht geopend. In dit kinderoncologische centrum is Haarwensen dichtbij haar doelgroep en hoopt met de komst van deze salon de kale kinderen te steunen met een kosteloos haarwerk. Ziek zijn is verschrikkelijk, maar als je dan ook nog eens je haar verliest…


Jaarlijks krijgen circa 550 kinderen in Nederland kanker. Één van de gevolgen van de behandelingen tegen deze nare ziekte is het verliezen van het haar. Dit heeft grote gevolgen voor het zelfvertrouwen van het kind en voor veel ouders is het financieel niet haalbaar om een ‘pruik’ voor hun zoon of dochter te kopen.
Stichting Haarwensen heeft in de afgelopen 10 jaar al meer dan 1250 kinderen voorzien van een haarwerk, gemaakt van echt haar. Hiervoor hoeven de ouders niets te betalen, want door donaties van haar en financiële giften kan de stichting deze haarwerken kosteloos aanbieden. Zo voelen de kinderen zich meer dan alleen een patiënt én krijgen zij hun zelfvertrouwen weer terug.

 

Met het doorknippen van een groen lint opende Gerard Joling samen met de Roparun officieel de Haarwensen salon. De Roparun is al jarenlang een zeer betrokken sponsor en heeft dit jaar gezorgd voor de financiering van de inrichting van de salon.  Zij dragen met de sponsoring aan de salon bij aan hun missie; ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

 

DE SALON
De haarwensen salon bevind zich op de begane grond van het centrum en bestaat uit verschillende ruimtes met ieder een eigen functie. Patienten komen binnen in de ontvangstruimte waar men terecht kan met al hun vragen omtrent Haarwensen en haar haarwerken. Daarnaast is er een speciale ontmoetingsruimte ingericht. . Hier kunnen de patienten kosteloos gebruik maken van de aanwezige kaptafels met haarproducten en make-up om op deze manier om te leren gaan met hun veranderlijke uiterlijk. Het veranderende uiterlijk door bijvoorbeeld haarverlies heeft vaak een grote invloed op het zelfvertrouwen van de patiënten. Zij zijn ineens voor iedereen zichtbaar patiënt. Door in een fijne omgeving onder begeleiding van de Haarwensen vrijwilligers te leren omgaan met hun veranderende uiterlijk hopen wij hun zelfvertrouwen weer te vergroten.

De laatste ruimte is de aanmeetruimte, in deze ruimte worden de haarwerken aangemeten door de haarwerkspecialisen van Haarwensen. Door het dragen van een kwalitatief goed haarwerk hoeven de kinderen er niet meer als patiënt uit te zien.


Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Stichting Haarwensen: ‘’Wij zijn hier vandaag aanwezig met iedereen die iets voor Haarwensen heeft betekend. Gerard gaat samen met Jolanda van Roparun het lint doorknippen, Roparun heeft de gehele salon betaald. Het 10 jarig jubileum dit jaar en ook onze eerste salon, dat maakt mij ongelofelijk trots. Zonder de hulp van buitenaf en de fijne samenwerkingen die wij hebben was dit ons nooit gelukt. ‘’

Gerard Joling sprak tijdens het doorknippen van het lint: ‘’Dat jullie dit met z’n allen doen voor de kinderen is fantastisch. Als je de kinderen hier ziet lopen ben ik heel blij dat ik dit mag doen dus ik doe dit met alle liefde van de wereld.’’


Terug naar het overzicht