Marije organiseert #schagenopznkop

Marije organiseert #schagenopznkop

06 december 2018

Marije Bakelaar uit Schagen had een speciaal verzoek aan Kapsalon Viona: ze had het voornemen om haar lange blonde lokken te doneren aan Haarwensen. De vraag aan Viona was of ze wilde helpen om zoveel mogelijk van haar haar – wat Marije 3 jaar lang had laten groeien – te kunnen doneren. Ook vroeg Marije of Viona bij haar een pittig, kort kapsel kon knippen.

Nu houd Viona wel van een uitdaging en dus was haar antwoord uiteraard meteen ‘ja!’. Ze bespraken daarom de verdere details, planden een afspraak en op een mooie, zonnige ochtend was het zover. Het dochtertje van Marije mocht de vier vlechten van ieder 49 cm afknippen. Vervolgens voorzag Viona Marije van een nieuwe look volgens de laatste trends. Het resultaat: een zeer geslaagde en gezellige ochtend en een prachtig kort koppie!

 

Naast haar eigen haardonatie startte Marije ook de actie #schagenopznkop op om een financiële bijdrage te kunnen leveren aan Stichting Haarwensen. Het maken van een haarwerk is namelijk kostbaar. Hiervoor riep ze de hulp in van 34 winkeliers in Schagen en plaatste zelfgemaakte gift boxen bij hen in de winkel waar bezoekers een gelddonatie konden doen. Dit leverde een mooi bedrag op van €335,70. Wil je ook een financiële bijdrage leveren aan Haarwensen? https://haarwensen.nl/steun-ons/steun-financieel.

 

Met speciale dank aan Susanne Breed voor het fotograferen van deze bijzondere ochtend.


Terug naar het overzicht