Knipmarathon Annette Hair-Design voor Haarwensen

Knipmarathon Annette Hair-Design voor Haarwensen

16 april 2019

De kapster, Annette Brouwer, is een goedlachse, altijd vriendelijke dame die haar kapsalon begon in juni 2017, nadat zij eerst ambulant kapster was en een goede klantenkring had in de Rivierenhof en daarbuiten. Maar het beviel haar uitstekend in de Rivierenhof en ze besloot daar een kleine kapsalon te beginnen.

Dus toen vrijdagavond het startschot werd gegeven voor de knipmarathon waren er al een aantal klanten en daarna bleven de mensen binnen druppelen. Annette werd de eerste paar uur bijgestaan door een goede vriendin en tevens kapster, Linda Ermes. Maar zij had een heel ondersteuningsteam bij zich, die haar gedurende vierentwintig uur zouden assisteren met alles wat er op dat moment te doen was. Het team, bestaande uit Loes, Linda, Anja, Gonnie en Jacqueline hadden er ook erg veel zin in en iedereen was benieuwd of zij de duizend euro gingen halen. Rond de klok van half een ’s nachts was het aantal klanten al gestegen naar 22 personen.

Er waren ook twee opmerkelijke klanten bij. Een ervan was Lisette, die haar haar wilde doneren, wat opmerkelijk was. Zij had er drie jaar voor gespaard en had een enorme bos lang haar. Zij wilde wel tien centimeter eraf halen om te doneren, maar ergens twijfelde zij nog. Haar zus en moeder waren getuige en na een gesprekje besloot Lisette er zelfs dertig centimeter af te laten knippen. De kapster ging aan de slag, maakte er na verloop van tijd allemaal vlechtjes van om zo met een liniaal de lengte te meten. Daarna werden de vlechten er af geknipt wat een complimentenregen opleverden van de klanten die zaten te wachten op hun beurt. Na afloop werden de vlechten even gefotografeerd voor haar familiealbum. Zij was dik tevreden en voldaan want zij had nog een enorme lange bos haar over.

De tweede opmerkelijke klant, het was inmiddels al half drie in de nacht, was de 10-jarige Jennifer. Ook zij had haar moeder mee genomen en Jennifer vond het prachtig om midden in de nacht naar de kapster te gaan. Hoe vaak gebeurt het nu dat een tienjarig meisje midden in de nacht naar de kapper  gaat en dan onder grote publieke belangstelling en ook nog eens gefotografeerd te worden? Zij vond het echt kicken.

Tegen 12:00 uur op de zaterdagmorgen zag je niet dat Annette al ruim 15 uur stond te knippen. Haar moeder had ondertussen ook nog twee schalen lekkere hapjes gebracht voor de mensen die aanwezig waren. De stand van klanten stond inmiddels op 29 en er kwamen af en toe nog steeds mensen de kapsalon binnen voor een knipbeurt. En tegen 20:30 uur, een half uur voor de deadline stond het aantal op 39.

Om twee minuten voor 9, het zat er bijna op, was iedereen reuze benieuwd wat de opbrengst zou zijn. Er stond bij de inschrijftafel een spaarpotje dat al behoorlijk zwaar aanvoelde. Gedurende de hele marathon werd er regelmatig iets in de pot gedaan, maar wat zou de uitslag zijn? Zou het streefbedrag  gehaald zijn? Wie kon het zeggen. En toen eindelijk de bel ging die het einde van de marathon aankondigde en Annette en haar team dodelijk vermoeid, maar zeer voldaan alles weer opruimden en schoonmaakten werd er wel even afgesproken dat de die-hards eerst naar huis gingen voor een welverdiende slaap. De uitslag zou bekend worden gemaakt als Annette weer een beetje uitgerust was. En toen kwam zondagmiddag het verlossende antwoord. De duizend euro was gehaald, maar het mooiste was dat het bedrag er ver over heen ging. Uiteindelijk was de totale opbrengst € 1.576,35. Een mooi resultaat en missie geslaagd.

Tot slot wilde Annette nog even de volgende mensen speciaal bedanken: alle vrijwilligers, de mensen van Safened Security, Omroep Helmond, Omroep Brabant en vooral de fotograaf en cameraploeg van ditisonzewijk.nl en de mensen van Savant.

Bron: https://nieuws.ditisonzewijk.nl/knipmarathon-annette-hair-design-goede-doel/?fbclid=IwAR0GIgPT6jAUCSFV4wBho-sXKHU039yySc5Pq0JrTW3FuWVZMYoUMkHnF0Y


Terug naar het overzicht