Lionsclub Bronckhorst doneert duizenden euro's aan goede doelen.

Lionsclub Bronckhorst doneert duizenden euro's aan goede doelen.

04 juli 2019

Ieder jaar kiest de Lionsclub Bronckhorst een aantal goede doelen. Met acties als de jaarlijkse tulpenverkoop en dit jaar eveneens een pub quiz en badeendjesrace werd veel geld ingezameld. Woensdagavond 26 juni kwamen vertegenwoordigers van de goede doelen bijeen in de tuin van Pepe grillrestaurant in Baak waar zij met de leden van Lions Bronckhorst een gezellig uurtje met een drankje en een feestelijk Lions-taartje hadden. Goede-doelencommissielid Marco Huntelaar had de eer de cheques te mogen overhandigen.

President van de Lionsclub Bronckhorst, Jaap Berenbak opende de avond met een warm welkom. "Vandaag hebben we een bijzondere bijeenkomst. We hebben acties gedaan voor goede doelen, die wij als Lions met elkaar hebben bepaald." Hij wijst naar de gasten. "en vandaag gaan we de cheques aan jullie uitreiken."

Marco Huntelaar vertelde in het kort over de Lionsclub en de oprichting van een afdeling Bronckhorst in 2008. Deze bestaat nu uit ongeveer dertig leden, evenveel mannen als vrouwen. "Wij vinden het mooi om mensen te ontmoeten en te helpen en zijn regelmatig aanwezig bij bijvoorbeeld uitjes om rolstoelen te duwen of fruitbomen te planten en onderhouden. Ook is er een culturele markt georganiseerd. Jaarlijks worden acties gehouden voor een internationaal, een nationaal en regionaal doel."

Haarwensen vrijwilliger Dirk Groeneveld kreeg voor Stichting Haarwensen een cheque van €1.250,-. Dirk organiseert knipdagen voor Haarwensen, waar gezonde kinderen met lang haar hun haar kunnen doneren. "De laatste knipdag hebben we 58 staarten mogen knippen," laat hij trots zien. Ook houdt hij een pruik omhoog die van echt haar is gemaakt. Deze zijn erg kostbaar en worden maar gedeeltelijk door de verzekering gedekt.

Ook werd er een cheque van €2.000,- voor het Project schooluniformen Zuid Afrika door Lions-lid Tiny Koning in Soweto overhandigd aan de stichting die er alles aan doet om daarvoor de benodigde gelden binnen te halen. De Lionsleden wilden dit jaar iets betekenen voor de verzorgingshuizen in de grote kernen van de gemeente Bronckhorst. "We hebben een bezoek gebracht om de wensen te inventariseren en elk krijgt vanavond een cheque van €1.000,-."

Marco Huntelaar bedankte iedereen voor de komst, waarna de leden van de Lionsclub Bronckhorst hun gasten uitzwaaiden en rond de tafel gingen zitten voor hun laatste vergadering voor de zomervakantie.

Bron: https://www.contactmidden.nl/nieuws/algemeen/268056/lionsclub-bronckhorst-doneert-duizenden-euro-s-aan-goede-doelen-


Terug naar het overzicht