Overstappen voor Haarwensen.

Overstappen voor Haarwensen.

29 november 2019

EINDHOVEN – Zorgverzekeraars spenderen samen jaarlijks tientallen miljoenen aan het overstapseizoen. Die ratrace is 12 november weer begonnen. Project manager Jeroen van Lierop vond het zonde dat we onze Nederlandse zorgkosten daarmee onnodig hoger jagen. Daarom heeft hij een uniek nieuw vergelijkingsconcept voor zorgverzekeringen gelanceerd. Via Onsdoel.com gaan die marketingkosten van de Zorgverzekeraar terug naar de Nederlandse Zorg.

Zorgverzekeraars bieden websites (bedrijven zoals o.a. Google, Independer, PriceWise) een eenmalige vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Dit is geen provisie maar een verkoop- of leadvergoeding. De hoogte van deze vergoeding varieert per bedrijf en per verzekeraar van € 40,- tot wel € 80,-. Via Onsdoel.com gaat deze vergoeding terug naar een doel dat de Nederlandse Zorg ten goede komt. Een bezoeker kan zelf kiezen aan welk doel hij deze leadvergoeding schenkt. De keuze bestaat uit Stichting CliniClowns, KWF Kankerbestrijding en Stichting Haarwensen.

Vorig jaar wisselde 1,2 miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar. Als 1% daarvan dit jaar zou overstappen via Onsdoel.com verwacht Jeroen dat we samen meer dan een half miljoen (€ 500.000,-) terug in onze Nederlandse Zorg kunnen stoppen.

OnsDoel.com geeft daarmee antwoord aan de oproep van de politiek om meer kwaliteitsprikkels te leveren in de zorgverzekeringsmarkt. De markt zou volgens de politiek al jaren teveel focus leggen op prijsprikkels. Bij alle politieke partijen is wel bekend dat de zorgkosten de pan uit rijzen als we niet opletten. Het initiatief van OnsDoel.com is uniek want het stimuleert de vrije marktwerking en drukt tegelijkertijd ook de zorgkosten.

Bent u van plan om over te stappen, maar dan gebruik van Ons Doel, zodat u zonder extra kosten een donatie aan Haarwensen doet. 

Stap direct over


Terug naar het overzicht