Overijssel komt in actie voor Haarwensen

Overijssel komt in actie voor Haarwensen

21 december 2019

De kijkers van RTV Oost konden afgelopen maanden aangeven welke organisaties er hulp nodig hebben en wie meer aandacht verdient. Uit al deze inzendingen heeft RTV Oost tien organisaties gekozen waarvoor zij actie gingen voeren. Zo is ook Haarwensen uitgekozen. Verslaggeefster Inga Tjapkes van RTV Oost heeft op allerlei verschillende manieren aandacht voor de Stichting gevraagd. Zo zijn Teuntje en Mynke geïnterviewd, zij dragen beiden een Haarwensen haarwerk. Heeft Lotte vertelt over hoe je haar kunt doneren en vertelde de Amerikaanse zangeres Anastacia hoe belangrijk een haarwerk kan zijn.

Daarbij hebben zij mensen geïnspireerd om haar te doneren of om acties op te zetten! Zo heeft de OBS Molenboek, de oude basisschool van Mynke een oproep voor donaties verspreid. Het Stedelijk Lyceum heeft 2000 oliebollen verkocht en daarmee €3724,- opgehaald en Julia Ros heeft naast haar mooie haar ook €100 ingezameld en gedoneerd.

Afgelopen zaterdag was de afsluitende uitzending van Overijssel in actie. Haarwensen vrijwilliger Dirk Groeneveld mocht vertellen over het doel van Haarwensen en de vele vlechten en cheques in ontvangst nemen. In totaal heeft de actie meer dan €4400,- en 15 vlechten opgebracht.

De filmpjes van de acties zijn terug te kijken op de speciale ‘Overijssel in actie’ pagina.


Terug naar het overzicht