Koen doneert live zijn haar op Instagram en haalt daarmee € 1.515,50 op voor Haarwensen.

Koen doneert live zijn haar op Instagram en haalt daarmee € 1.515,50 op voor Haarwensen.

11 mei 2020

Met het laten groeien van haar stond voor Koen ook direct vast dat hij dit ging doen om het uiteindelijk te doneren aan Haarwensen. “Het fijne aan lang haar is dat er relatief weinig tijd nodig is in de ochtenden om mijn haar te doen. Ik zal het heel erg missen dat het hebben van lang haar nu al een aantal jaar echt iets is wat bij mij hoort en wat bij mij wordt geplaatst. Veel mensen die ik in de afgelopen tijd heb leren kennen hebben mij ook nog nooit met ‘kort’ haar gezien. Wat ik absoluut niet ga missen zijn de haren overal. Of het nou de balletjes haar zijn die uit mijn wasmachine vallen als ik de was schoon is, haar door heel het huis heen en zeker niet te vergeten: het doucheputje wat eens in de zoveel tijd leeg geschept moet worden.” Aldus Koen.


Echter was het wel goed om nu even stil te staan dat het doneren van haar wordt gedaan aan kinderen die nooit de keuze hebben om het haar te laten groeien omdat zij zich in een situatie, door een ziekte, geen haar hebben. Dat liet Koen wel anders kijken en nadenken over überhaupt het hebben van een keuze tot het laten groeien van zijn haar en altijd de ‘luxe’ hebben om het te kunnen laten knippen wanneer hij wil.

Na contact wat Koen met Stichting Haarwensen had,  bleek dat het produceren en onderhouden van een pruik € 1.500,- kost. Dit was dan ook het bedrag wat Koen minimaal wilde gaan ophalen. Twee jaar geleden vierde hij zijn verjaardag waarbij zijn vrienden al ongeveer € 500,- hadden opgehaald. Hiermee was er al een geweldig begin gemaakt. Op vrijdag 13 maart doneerde Koen, op zijn verjaardag, live op Instagram maar liefst 60 centimeter van zijn haar. Tijdens zijn live stream haalde Koen ruim € 1.000,- op voor Haarwensen en kon hij het geweldige bedrag van € 1.515,50 doneren aan Haarwensen. Super bedankt Koen, hiermee kunnen wij 1 kindje blij maken met een kosteloos haarwerk.


Terug naar het overzicht