Ronde Tafel 133 Utrechtse Heuvelrug steunt Haarwensen!

Ronde Tafel 133 Utrechtse Heuvelrug steunt Haarwensen!

14 juli 2020

Ronde Tafel 133 Utrechtse Heuvelrug heeft met een fundraise initiatief een totaalbedrag opgehaald van €8.934,- welke volledig zal worden geschonken aan Stichting Haarwensen. De insteek van het initiatief was om d.m.v. een tweetal “acties” zo veel mogelijk geld op te halen. Allereerst een wijnactie in november en december 2019. Daarnaast was er op 14 maart 2020 een event gepland te Driebergen waarbij mooie items werden geveild en er daarnaast een loterij was met spectaculaire prijzen. Helaas kon het event vanwege de uitbraak van het Corona virus niet door gaan en moest deze activiteit een dag van te voren worden gecanceld. Ondanks de deceptie van het moeten cancelen van de veiling en loterij is iedereen zeer tevreden met de uiteindelijke opbrengst. Voorzitter van Stichting Haarwensen Yvonne de Boer: "Wij zijn enorm blij met deze mooie donatie en dit levert een substantiële bijdrage aan onze missie om kinderen, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen, te helpen."

Over Haarwensen: Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Bron: https://www.nieuwsbladdekaap.nl/deeljenieuws/nieuws/351193/ronde-tafel-133-utrechtse-heuvelrug-steunt-stichting-haarwensen-


Terug naar het overzicht